BIST 9.680
DOLAR 32,54
EURO 34,97
ALTIN 2.426,77
HABER /  GÜNCEL

Müezzin ifade verdi camide içki gördü mü?

Bezm-i Alem Valide Sultan Camiisinde içki içildi iddiaları için müezzin ifade verdi. 6 saatlik ifadede 'ben içki görmedim' dedi.

Abone ol

Gezi Parkı direnişçilerinin Beşiktaş Dolmabahçe'deki polis müdahalesinden sonra Bezm-i Alem Valide Sultan Camisi'ne sığınmasına izin veren Müezzin Fuat Yıldırım, Terörle Mücadele polislerine ifade verdi.

Bezmi Alem Camii'ndeki o olaylı gecede Müezzin Yıldırım oradaydı. Haliyle de 'içki içildi' iddialarına' cevap verecek en önemli tanık konumunda. Müezzin Yıldırım dün 6 saat süreyle tanık olarak emniyette ifade verdi.

DİN ADAMIYIM YALAN SÖYLEYEMEM

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde yaşadıklarını anlatan Müezzin Yıldırım, ifadesinde din adamı olduğunu ve bu nedenle yalan söyleyemeceğini belirtti.

İÇKİ İÇEN GÖRMEDİM

Müezzin, "Ben cami içerisinde içki içen ya da elinde içki şişesi olan birini görmedim. Görmediğim şeyi söylemem. Belki de içen olmuştur. Onu da bilemem. Ben sadece cami dışında camın önünde bira şişesine benzer bir şişe gördüm. Ama içeride görmedim" diye konuştu.

Biber gazından etkilenenlere cami içinde ilk yardım uygulandığını söyleyen Yıldırım, polis ile eylemciler arasında iletişim sağladığını ifade etti.

camide-içki.jpg

KAYITLAR İNCELENİYOR

Soruşturmayla ilgili olarak camide yer alan bütün kamera kayıtları toplandı. Polisler, kamera görüntülerini incelemeye aldı. Başbakan Erdoğan'ın yaptığı mitinglerde bu iddialardan bahsetmesi üzerine İstanbul Müftülüğü de bir inceleme başlatmıştı.


Camide kutuyla görüntülenen genç konuştu

Elinde bir kutuyla fotoğraflanan ve Dolmabahçe Camii'nde içki içildiği haberlerine delil olan eylemci konuştu.
emre-öztürk-camide-içki-açiklamasi.jpg

CAMİDE İÇKİ İDDİASININ GÖRÜNTÜLERİ ÇIKTI

Taksim Gezi Parkı olaylarında yaralıları götürdükleri ve tedavi ettikleri Camii'nin o an ki görüntüleri ortaya çıktı

Egemen Bağış o müezzini dinledi

Egemen Bağış, müezzinle yaptığı o görüşmeyi anlattı! Bezmi Alem caminin müezzini bakın ne söylemiş

İçki içildiği iddia edilen cami soruşturması

İstanbul Müftülüğü, Taksim Gezi Parkı protestoları sırasında eylemcilerin sığındığı Dolmabahçe Valide Sultan Camii'nde yaşananlarla ilgili inceleme başlattı