BIST 9.916
DOLAR 32,46
EURO 34,79
ALTIN 2.441,90
HABER /  DÜNYA

Eski milletvekili öldüren sanığa müebbet

Bursa’nın Mudanya ilçesinde eski ANAP Milletvekili Mehmet Gedik’i tabancayla öldürdüğü iddia edilen sanığın yargılanması tamamlandı. Mahkeme...

Abone ol

Bursa’nın Mudanya ilçesinde eski ANAP Milletvekili Mehmet Gedik’i tabancayla öldürdüğü iddia edilen sanığın yargılanması tamamlandı. Mahkeme heyeti, tutuklu sanığı ömür boyu hapis cezasına çarptırdı.
Bursa’da 2 dönem milletvekilliği yapan 2 çocuk babası Mehmet Gedik (58), Mudanya ilçesinde 2011 yılının nisan ayında bir restoranda Eskişehirspor-Trabzonspor maçını izlerken, tabancayla vurularak öldürüldü. Cinayet ardından Mehmet Gedik’in hemşehrisi olan Trabzonlu arkadaşı Mehmet Akif Şahin (44), Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgusunun ardından tutuklandı. 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya cinayet suçundan ömür boyu hapis cezası talebiyle yargılanan Mehmet Akif Şahin’in karar duruşmasına her iki tarafın avukatları ile öldürülen Mehmet Gedik’in yakınları katıldı.
Cumhuriyet Savcısı sanık Mehmet Akif Şahin’in ’kasten öldürme’ suçundan ömür boyu, ’6136 sayılı ateşli silahlar kanununa muhalefet’ suçundan ise 3 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti. Öldürülen Gedik’in ailesinin avukatı Hakan Dinçtürk, yargılamanın neredeyse iki yıldır devam ettiğini belirterek, “2 yıldır aile bu kararı bekliyor. Vicdanları rahatlatacak bir karar verilmesini istiyoruz” dedi.
Tutuklu sanık Şahin’in avukatı Kenan Aşık ise yaptığı savunmasında müvekkilinin bir anlık sinirle maktulü silahla darp etmek istediğini belirterek, müvekkilinin tahrik altında suçu işlediğini iddia etti.
Mahkeme heyeti tutuklu sanık Mehmet Akif Şahin’i ’kasten öldürme’ suçundan müebbet hapse mahkum etti. Mahkeme ayrıca sanığa “6136 sayılı ateşli silahlar kanununa muhalefet” suçundan da 2 yıl 6 ay hapis cezası verdi.
(İHA)