BIST 9.121
DOLAR 32,37
EURO 34,94
ALTIN 2.325,48
HABER /  GÜNCEL

Maldivler: Amal Clooney ile Cherie Blair karşı karşıya

George Clooney'nin karısı Amal Clooney'nin hapisteki eski Cumhurbaşkanı Muhammed Naşid'i temyiz davasında savunmak için Maldivler'e gitti. Eski İngiltere Başbakanı Blair'in karısı da yeni hükümete danışmanlık yapıyor.

Abone ol

Amal Clooney, hapisteki eski Maldivler liderini savunuyor.

Daily Telegraph gazetesi, eski İngiltere Başbakanı Tony Blair'in eşi Cherie Blair ile Amerikalı oyuncu George Clooney'nin eşi Amal Clooney'nin, Maldivler'de hukuk savaşında karşı karşıya geldiklerini yazıyor.

Gazete, "Maldivler, İngiltere'nin en ünlü kadın avukatlarının savaşına sahne oluyor" diyor.

Habere göre, George Clooney'nin karısı Amal Clooney'nin hapisteki eski Cumhurbaşkanı Muhammed Naşid'i temyiz davasında savunmak için Maldivler'e gitti. Amal Clooney, Naşid'le hapiste görüştü.

Cherie Blair, yeni Maldivler hükümetine danışmanlık yapıyor.

Daily Telegraph, eski İngiltere Başbakanı Blair'in karısının hukuk şirketinin de Naşid'i hapse attıranve baskıcı bir yönetim sergilemekle suçlanan yeni hükümete danışmanlık hizmeti vermeye başladığını duyurdu.

Naşid, görevdeyken bir yargıcı tutuklattığı için terörizm suçlamasıyla 13 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Gazete Naşid'e avukat tutma hakkının verilmemesi nedeniyle, kararın uluslararası tepki çektiğini, Birleşmiş Milletler'in eski liderin serbest bırakılması için çağrı yaptığını aktarıyor.