BIST 9.722
DOLAR 32,54
EURO 34,86
ALTIN 2.428,14
HABER /  GÜNCEL

Demirtaş hakkında çifte soruşturma! FLAŞ!

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın açtığı soruşturmanın gerekçesi suç işmeye alenen tahrik ve Cumhurbaşkanı'na hakaret.

Abone ol

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, bugün yaptığı açıklama nedeniyle HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında soruşturma başlattı. Soruşturmanın gerekçesi suç işmeye alenen tahrik ve Cumhurbaşkanı'na hakaret.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, HDP Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Selahattin Demirtaş hakkında iki ayrı soruşturma açıldığını açıkladı. Solmaz açıklamasında soruşturmaların Demirtaş'ın 9 Eylül'de kentte yaptığı basın açıklamasının içeriğinde suç unsuru olması nedeniyle başlatıldığını belirtti.

Açıklamada soruşturmalardan birisinin "Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılamak", diğerinin ise "Suç işlemeye alenen tahkir etmek, cumhurbaşkanına hakaret, terör örgütü propagandası yapmak" gerekçeleriyle başlatıldığı ifade edildi. Açıklamada ayrıca Demirtaş'ın yasama dokunulmazlığının kaldırılması için Adalet Bakanlığı'na fezleke gönderildiği de belirtti.

DEMİRTAŞ NE DEMİŞTİ?

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, bugün yaptığı açıklamada, son iki günde HDP binalarına yönelik saldırılara ilişkin olarak "2 gündür ortaya çıkan şey teröre tepki falan değil. AKP kararıyla Davutoğlu-Erdoğan ikilisinin dağlarda çıkardığı savaşı, şehre gönderdikleri cenazeleri oya çeviremediklerini görünce iç savaş kararı verdiler" ifadelerini kullanmıştı.

"Bu savaşın başlamasında büyümesinde karar alma sürecinde biz yokuz" diyen Demirtaş, "Biri sizi linç etmeye gelmişse, yakmaya gelmişse ona karşı kendinizi savunmanız TCK’ya göre de meşru müdafaa hakkıdır, insani olarak da haktır. Size gelenleri anasından doğduğuna pişman etme hakkınız var" yorumunu yapmıştı.