BIST 10.219
DOLAR 32,19
EURO 34,71
ALTIN 2.447,74
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'a hakaretten 2 tutuklama!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sosyal paylaşım siteleri üzerinden hakaret ettiği iddia edilen 4 kişiden 2'si tutuklandı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı, sosyal paylaşım sitelerinden Cumhurbaşkanı hakkında hakaret içerikli ifadeler yazdığı gerekçesiyle Anıl Deniz Baki, Mehmet Baş, Gülçin Sincan ve Erdener Karataş hakkında suç duyurusunda bulundu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca ''Cumhurbaşkanına alenen hakaret'' suçundan başlatılan soruşturma kapsamında, savcı tarafından ifadesi alınan şüpheliler, atılı suçun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu, suça dair yasada yazılı cezanın üst haddi dikkate alınarak tutuklama talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi.

"ÖCALAN'I KASTETTİM"

İstanbul Sulh Ceza Hakimliği'nde ifade veren şüphelilerden Gülçin Sincan, suçlamayı reddederek, ''Ben paylaşımımda Abdullah Öcalan'ı kastettim. Her ne kadar o haberin resminde Cumhurbaşkanı olsa da ben o sözü Cumhurbaşkanına söylemedim. Kariyer sahibi bir iş kadınıyım. Bunun suç olduğunu biliyorum'' dedi.

Şüphelilerden Mehmet Baş da hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmayı talep etti.

''Alkollüydüm, pişmanım''

Şüpheli Anıl Deniz Baki ise söz konusu Twitter hesabının kendisine ait olduğunu ve suça konu tweeti kendisinin yazdığını belirterek, pişman olduğunu, paylaşımı alkollüyken yaptığını savundu.
Nöbetçi hakimlik, şüpheliler Baki ve Baş'ın ''Cumhurbaşkanına hakaret'' suçunun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu, suçun işlediğine dair kuvvetli şüphenin varlığı dikkate alınarak tutuklanmalarına karar verdi.

Diğer şüpheliler Sincan ve Karataş'ın ise adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakılmalarına hükmedildi. Karar doğrultusunda, Sincan ve Karataş, her hafta polis merkezine giderek imza atacak.