BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,16
HABER /  GÜNCEL

Danimarka, Almanya ile seferlerini durdurdu

Danimarka polisi sınırda yüzlerce göçmenin geçişini engellerken, trenden indirilen bazı sığınmacıların kuzeye doğru yürümeye başlamaları üzerine iki ülke arasındaki bir otoyolu da kapattı.

Abone ol

Danimarka, Almanya ile tüm tren seferlerini durdurdu.

Danimarka polisi sınırda yüzlerce göçmenin geçişini engellerken, trenden indirilen bazı sığınmacıların kuzeye doğru yürümeye başlamaları üzerine iki ülke arasındaki bir otoyolu da kapattı.

Sığınmacılar İsveç'e gitmek istediklerini söylüyorlar.

Avrupa Birliği 2'nci Dünya Savaşı'ndan sonraki en büyük mülteci krizine çözüm ararken, Avrupa Komisyonu 120 bin ilave sığınmacının bağlayıcı kotalarla üye ülkelere dağıtılmasını önerdi.

Sığınmacılar İsveç'e gitmek istiyor

Danimarka Demiryolu İşletmeleri DSB, 'olağan dışı pasaport kontrolleri" nedeniyle Almanya ile tren seferlerinin süresiz durdurulduğunu açıkladı.

200'den fazla mülteci taşıyan iki tren, Almanya ile gemi seferlerinin de yapıldığı Rodby limanında bekletiliyor.

Danimarka polisi mültecilerin Danimarka'da kayıt yaptırmamak için trende inmeyi reddettiklerini açıkladı.

Polis ayrıca Almanya ile Danimarka arasındaki ana karayolu bağlantısını oluşturan E45 otoyolunu da kapattı.

Bu karar 300 kadar mültecinin Almanya sınırındaki Padborg kasabasında başka bir trenden inip İsveç’e yürümeye başlaması üzerine alındı.

Tüm Suriyeli sığınmacılara oturma izni vereceğini açıklayan İsveç, mültecilerin en çok ettiği ülkelerden biri oldu.

Danimarka'da yeni merkez sağ hükümet, göçmenlik yasalarını sıkılaştırma sözü vermişti.

Haziran'da iktidara gelen hükümet, yeni gelenler sığınmacılara yapılan yardımları azaltmış, oturma izinlerini de sınırlandırmıştı.

Hafta sonundan bu yana Danimarka'ya 3 bin kadar mülteci geldi.

Başbakan Lars Lokke-Rasmussen İsveç'e gitmeye çalışan sığınmacılar yüzünden Danimarka'nın baskı altında olduğunu söyledi.

Afrika ve Orta Doğu'daki savaşlar ve krizler nedeniyle ülkelerini terk etmek zorunda kalan çok sayıda göçmen kuzey Avrupa'ya akın etmeye başladı.

Çoğu Suriyeli olan bu mülteciler Türkiye'den deniz yoluyla Yunanistan'a buradan Makedonya ve Sırbistan'a buradan da Macaristan'a geliyor. Mülteciler, Macaristan'dan kuzey Avrupa ülkelerine gitmeye çalışıyor.