BIST 9.814
DOLAR 32,51
EURO 34,91
ALTIN 2.432,30
HABER /  GÜNCEL

Sultanbeyli'de orman yangını!

Sultanbeyli'de çıkan orman yangını genişleyerek devam ediyor. Yanan bölgenin üzerinde yüksek gerilim tellerinin bulunması ise büyük tehlike oluşturuyor.

Abone ol

Sultanbeyli'de, ormanlık alanda henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Genişleyerek devam eden yangına çok sayıda itfaiye ekibi ve havadan söndürme helikopteri müdahale ediyor.

Sultanbeyli'de saat 17.00 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan orman yangını devam ediyor. Yanan bölgenin üzerinde yüksek gerilim tellerinin bulunması büyük tehlike oluşturuyor.
Sultanbeyli ile Pendik arasında kalan Kurnaköy Mahallesi Uzundere Mevkii'nde bulunan ormanlık alanda saat 17.00 sıralarında yangın çıktı. Ufak çapta otların tutuşmasıyla başlayan yangın ormanlık alana sirayet etti. Dumanı gören vatandaşlar itfaiye ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına karadan müdahale etti. Vatandaşlar da alevleri ellerine aldıkları çalılarla söndürmeye çalıştı.

Orman İşletmesi'ne ait helikopterler de havadan alevlere müdahale etti. Bu arada, ormanlık alanda bulunan yüksek gerilim hattı da büyük tehlike oluşturdu. Müdahale sırasında yüksek gerilim hattı telleri ıslandığı için tellerin kopma riski olduğunu söyleyen polis ekipleri vatandaşları yangının olduğu bölgeden uzaklaşması için uyardı.

'İKİ SOFRALIK YERKEN BİR ANDA BÜYÜDÜ'

Yangını gören bir kadın, “Hafif tutuştu. Orayı gözlerken bayağı bir aldı. Yangın büyürken 3-4 tane çocuk ormandan çıktı. İki sofralık yerken, bir anda aldı büyüdü. Ne olduğu belli değil. Buranın ikinci yanması. Burada sürekli orman yangını oluyor" dedi.

Sabiha Gökçen Havalimanı'na 7 kilometre uzaklıkta olan ormanlık alanda çıkan yangının kontrol altına alınması için karadan ve havadan müdahale devam ediyor.