BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,94
ALTIN 2.440,18
HABER /  GÜNCEL

Hürriyet'e ikinci saldırıda 9 gözaltı daha

9 kişi dün gazetenin İstanbul-Bağcılar'daki binasına zarar verdikleri iddiasıyla gözaltına alındı. Daha önce gözaltına alınan 6 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Abone ol

Hürriyet gazetesinin İstanbul-Bağcılar'daki binasına dün düzenlenen ikinci saldırı ile ilgili olarak 9 kişi daha gözaltına alındı.

Bu kişilerin, gazete binasına zarar verdikleri iddiasıyla gözaltına alındıkları açıklandı.

Doğan Haber Ajansı (DHA), gözaltına alınanların taş ve sopalarla gazetenin kapısına kadar gelip camları kırdıklarının ve taş attıklarının belirlendiğini aktardı.

Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Bağcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Güvenlik ve Terörle Mücadele Şube müdürlükleri dünkü saldırıyı soruşturuyor.

Hürriyet gazetesine yönelik saldırılara karışanların tespiti için çalışmaların devam ettiği bildirildi.

6 kişi serbest bırakılmıştı

Dün akşamki saldırı ile ilgili olarak MOBESE ve güvenlik kamera kayıtlarından tespit edilen 6 kişi sabah saatlerinde gözaltına alınmıştı.

Bu kişiler emniyetteki işlemlerin ardından savcılık talimatıyla, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmışlardı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ATV'de yayınlanan söyleşisindeki bazı sözlerin hurriyet.com.tr'de veriliş şekline tepki gösteren yaklaşık 200 kişilik bir grup, Pazar günü de Hürriyet gazetesinin binasına taşlı-sopalı saldırı düzenlemişti.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı ise Pazartesi günü Hürriyet gazetesi hakkında "Cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla" ve "algı operasyonu yapmak " iddiasıyla soruşturma başlatmıştı.

Açıklamada soruşturmanın, gazetenin Twitter hesabından atılan "Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Dağlıca açıklaması: '400 vekil alınsaydı bunlar olmazdı''' mesajıyla ilgili olarak re'sen başlatıldığı belirtilmişti.