BIST 9.530
DOLAR 32,53
EURO 34,76
ALTIN 2.476,03
HABER /  GÜNCEL

PKK'lılar AK Partili o ismi serbest bıraktı

Tunceli'de PKK'lıların kaçırdığı AK Parti Mazgirt İlçe Başkanı Süleyman Canpolat serbest bırakıldı. Canpolat'ı HDP'li vekillerinde bulunduğu heyet teslim aldı.

Abone ol

TUNCELİ 'de bölücü terör örgütü PKK tarafından kaçırılan AK Parti Mazgirt İlçe Başkanı Süleyman Canpolat, serbest bırakıldı.

29 Ağustos'ta otomobiliyle Mazgirt ilçe merkezinden köyüne giderken, yolu bir grup terörist tarafından kesilen ve aracı ateşe verilerek kaçırılan AK Parti Mazgirt İlçe Başkanı Canpolat, Tunceli-Erzincan karayolu Zağge mevkisinde HDP Tunceli milletvekilleri Alican Önlü ve Edibe Şahin'in de aralarında bulunduğu heyete teslim edildi.

pkk,-ak-partili-i̇lçe-başkanini-serbest-birakti.20150909171555.jpg

Canpolat, serbest bırakılmasının ardından heyet üyeleriyle Cumhuriyet Başsavcılığına ifade vermek üzere Tunceli Adliyesine gitti.

NE OLMUŞTU?

Tunceli’nin Mazgirt ilçesine bağlı Danaburan köyü yakınlarında yolu kesen PKK'lılar aralarında AK Parti Mazgirt İlçe başkanı Süleyman Canpolat’ın da içerisinde bulunduğu araçları durdurdu. Kimlik kontrolu yapan PKK’lılar, otomobilde bulunan Göktepe köyü muhtarı Gökhan Sonar ile Süleyman Canpolat’ı araçtan indirdi.

PKK’lı grup, durdurdukları araçlardan birinin içerisinde bulunan AK Parti Mazgirt İlçe Başkanı Süleyman Canpolat’ın aracına ateşe verdi. Daha sonra iddiaya göre "Biz seni defalarca uyardık uyarılarımıza uymadın ve ilçe başkanlığı yapmaya devam ettin. Seni yanımızda götüreceğiz" diyerek Canpolat kaçıran PKK’lılar, beraberindeki kişiyi ise serbest bıraktı.