BIST 9.909
DOLAR 32,47
EURO 34,70
ALTIN 2.436,92
HABER /  GÜNCEL

Van'da TSK ile PKK'lılar arasında çatışma

VAN'ın Çatak İlçesi Büyükağaç Mahallesi'nde karakola saldıran PKK'lılarla TSK arasında çatışma çıktı.

Abone ol

Türkiye'de teröre tepki eylemleri sürerken PKK, eylemlerine devam ediyor. İşte yaşanan olaylar...

Güvenlik güçlerinin PKK'lılara karşılık vermesi üzerine kısa süreli çatışma çıktı. Çatışma sırasında bölgede bulunan otlar ve çalılıklar yandı. Köylüler tarafından yangın söndürülürken, PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için hava destekli operasyon başlatıldı.

VAN'DA KARAKOLA SALDIRI

VAN ’ın Çatak ilçesinin Büyükağaç mahallesindeki jandarma karakoluna PKK’lılar uzun namlulu silahlarla taciz ateşi açtı.

Bu sabah saat 07:00 sularında yapılan taciz ateşine güvenlik güçleri anında karşılık vermesiyle kısa süreli çatışma yaşandı. Saldırıda yaralanan olmazken yaşanan kısa süreli çatışmadan sonra orman yangını çıktı. Orman yangını büyümeden vatandaşlar tarafından söndürüldü. Bölgede helikopter destekli operasyon başlatıldı.

HAKKARİ'DE 7 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ

HAKKARİ 'nin Şemdinli ilçesi Tekeli kırsalında TSK ve PKK arasında yaşanan çatışmada 7 PKK'lı terörist öldürüldü.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki ormanlık alanda terör örgütü PKK mensubu 7 kişinin cesedi bulundu.

Edinilen bilgiye göre, Tekeli köyü Çalışkanlar mezrasındaki ormanlık alanda vatandaşlarca 3'ü kadın 7 teröriste ait ceset bulundu. Örgüt mensuplarına ait cesetler, Şemdinli Devlet Hastanesine getirildi.

Teröristlerin bölgede yürütülen hava destekli operasyonda etkisiz hale getirildiği değerlendiriliyor.

HDP BİNASINA SALDIRI

Burdur’da bir grup, HDP İl binasına Türk bayrağı asarak, parti levhasını indirdi. Sakinleştirilemeyen grup daha sonra Burdur Cumhuriyet Meydanı’na kadar HDP levhasını yerlerde sürükledi, daha sonra ise ateşe verdi.

Ülke genelinde yaşanan terör olayları sebebiyle Burdur’da da gerginlik yaşandı.

ÇATIYA TIRMANARAK, HDP LEVHASINI İNDİRDİ

Edinilen bilgiye göre, sosyal medya üzerinden toplanan kalabalık grup, ilk olarak şehitler için konvoy düzenledi. Saatlerce süren konvoyun ardından sakinleşmeyen grup, Burdur merkez Konak Mahallesi’nde bulunan HDP İl binasının önünde toplanarak, camları indirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, tüm müdahalelere rağmen grubu sakinleştiremedi. Sakinleşmeyen grubu bu sefer Burdur Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Özuğur ikna etmeye çalıştı. Fakat kimliği belirlenemeyen bir genç, binanın arka tarafından tırmanarak HDP levhasını tekmeleriyle parçaladı. Alkış ve sloganların atıldığı olayda, kimliği belirlenemeyen genç, HDP levhasını çatıdan aşağıya attı. HDP İl binası kapısına Türk Bayrağı astı.

HDP LEVHASINI ATEŞE VERDİLER

Çatıdan HDP Levhasını indiren grup, daha sonra Burdur Gazi Caddesi üzerinden Cumhuriyet Meydanı’na ‘Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez’, ‘Ne mutlu Türküm diyene’, ‘Aponun p... yıldıramaz bizleri’ diye sloganlar atarak yürüdü. Grup, çatıdan indirdikleri HDP tabelasını yerlerde sürükledi. Grup daha sonra Cumhuriyet Meydanı’nda toplanarak, HDP tabelasını ateşe verdi. Bir süre slogan atan grup, İstiklal Marşı’nı okuduktan sonra olaysız şekilde Cumhuriyet Meydanı’ndan ayrıldı.

AĞRI'DA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNE SALDIRI

Edinilen bilgiye göre Taşlıçay İlçesi Mareşal Fevzi Çakmak Caddesinde bulunan İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne akşam saatlerinde terör örgütü PKK tarafından roketatarlı ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi.

CAN KAYBI VE YARALI YOK

İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memurlarının saldırıya anında karşılık vermesi sonucu teröristlerin kaçtığı ve saldırı sonucu herhangi bir can kaybı ile yaralının olmadığı öğrenildi.