BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

HDP ve Demirtaş'ı Cizre'ye sokmadılar

Selahattin Demirtaş HDP heyetiyle birlikte Cizre'ye gitmek için yola çıktı. HDP heyeti ve Demirtaş'ın yolunu TOMA'lar kesti.

Abone ol

CİZRE 'deki 6 gündür devam eden sokağa çıkma yasağını delmek isteyen HDP heyeti ve eşbaşkan Selahattin Demirtaş bugün ilçeye doğru yola çıktı. HDP heyeti ile Demirtaş'ın yolu Mardin Midyat ilçesinde TOMA'larla kesildi.

Cizre ilçesinde 6 gündür devam eden sokağa çıkma yasağı bulunuyor. Cizre'ye kimsenin ne girişine ne de çıkışına izin veriliyor. Elektrik, su ve cep telefonu şebekesinin kesik olduğu Cizre'ya gitmek için Ankara'dan yola çıkan HDP heyeti uçakla Mardin'e indi. Oradan kara yoluyla Cizre'ye doğru yola çıkan Selahattin Demirtaş ve HDP heyetinin yolu Mityat ilçesi çıkışında kesildi.
cizre-selahattin-demirtaş-midyat-hdp-heyeti.20150909153712.jpg
Selahattin Demirtaş ve beraberindeki HDP milletvekillerinin Cizre'ye gidişlerine izin verilmedi. Bunun üzerine HDP heyeti ve Selahattin Demirtaş dağ yolunu seçti.

DEMİRTAŞ'TAN CİZRE AÇIKLAMASI

Selahattin Demirtaş, Cizre yolunda açıklama yaptı. Demirtaş, "Halkımız sivil itaatsizlik uygulamalı ve Cizre'ye karşı yollara dökülmeli" dedi.

selahattin-demirtaş-hdp-heyeti-cizre-yolu.jpg
Demirtaş ve beraberindeki heyet Cizre'ye yürümeye karar verdi. HDP'lilerin yürüyerek Cizre'ye varabilmeleri için önlerinde 95 kilometrelik yol bulunuyor.
cizre-yolu-selahattin-demirtaş-ve-hdp-heyeti.jpg


hdp-heyeti-cizreye.jpg
ekran-resmi-2015-09-09-16.44.01.png