BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,17
ALTIN 2.244,46
HABER /  GÜNCEL

AK Parti'den sürpriz karar! İptal etti

AK Parti, cumartesi günkü kongre öncesinde yapacağı iki günlük “kongre çalıştayı”nı sürpriz bir kararla iptal etti.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun açış konuşmasıyla ATO Congresium’da yapılması planlanan çalıştayın iptal kararında son günlerdeki şehit haberleri etkili oldu.

Bir AK Parti yöneticisi Hürriyet’e şu bilgiyi verdi:

“Bu toplantıya milletvekillerimizin yanı sıra il ve ilçe başkanlarımız, belediye başkanlarımız da katılacaktı. Ancak şu anda birçok ilde, ilçede şehitlerimiz var, bu şehitlerimizin cenaze törenleri var. Tabii ki milletvekillerimizin ve teşkilat yöneticilerimizin şehitlerimizin aileleriyle birlikte olması gerekiyor. Onun için böyle bir ortamda bütün milletvekillerimizle birlikte teşkilat yöneticilerimizin, cumartesi günkü kongre de düşünülecek olursa üç gün boyunca Ankara’da toplanması uygun olmayacaktı. Onun için iptal edildi, sonuçta böyle bir toplantı ileriki bir tarihte de yapılabilir” dedi.

Ak Parti’nin eski ve yeni vekillerin yanı sıra MKYK üyeleri, kurucular, il ve ilçe teşkilat yöneticileri ile belediye başkanlarından oluşan 4 bine yakın katılımla yarın ve ondan sonraki gün yapılacak çalıştayda çözüm sürecinin yanı sıra, “demokrasi ve toplumsal uzlaşma, şeffaf devlet, sosyal devlet, ekonomi, dış politika, kadın ve gençlik” konularında sunumlar yapılıp tartışılması planlanıyordu.