BIST 9.059
DOLAR 32,33
EURO 35,06
ALTIN 2.300,51
HABER /  GÜNCEL

HDP heyeti yürüyerek Cizre'ye ulaşmaya çalışıyor

Sokağa çıkma yasağının 6. gününe girdiği Şırnak'ın Cizre ilçesine gitmek üzere yola çıkan HDP heyeti ilçeye girişine izin verilmedi. Demirtaş, "Onlar savaş dedikçe biz barış diyeceğiz. Cizre’ye yürüyerek gidiyoruz" dedi.

Abone ol

Sokağa çıkma yasağının 6. gününe girdiği Şırnak'ın Cizre ilçesine gitmek üzere yola çıkan Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekillerinin ilçeye girişine izin verilmeyince heyet Cizre'ye yürüyerek gitme kararı aldı.

Aralarında HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın da bulunduğu heyet, Diyarbakır'dan yola çıktıktan sonra Mardin'in Midyat ilçesinin çıkışında durduruldu.

Zırhlı araçların ve TOMA'ların yolu Cizre'ye giden yolu trafiğe kapası üzerine HDP heyeti ve güvenlik güçleri arasında müzakereler başladı.

Heyetteki HDP milletvekillerindenSaruhan Oluç, Twitter hesabı üzerinden paylaştığı mesajda "Yolumuzu kestiler. Toma, kirpi, akrep vb. ile durdurmak istiyorlar" dedi.

Heyetin geçişine izin verilmeyince bölgede bir konuşma yapan Selahattin Demirtaş “Onlar savaş dedikçe biz barış diyeceğiz. Cizre’ye yürüyerek gidiyoruz” dedi ve heyet yürüyerek ilçeye ilerlemeye başladı.

Mardin'in Midyat ilçesi ve Cizre arasında yaklaşık 90 kilometre mesafe bulunuyor.

Demirtaş, Cizre'ye doğru yola çıkmadan önce Diyarbakır'da yaptığı açıklamalarda sokağa çıkma yasağını eleştirmiş ve "Cizre’de sokağa çıkma yasağı kaldırılmıyor. Sıkıyönetimde en vicdansız hükümet bile 1-2 saat zaman tanır. 6 gündür kesintisiz sokağa çıkma yasağı var. Cizre halkı direndiği için bunu yaşıyor" diye konuştu.