BIST 9.831
DOLAR 32,58
EURO 35,04
ALTIN 2.460,10
HABER /  GÜNCEL

Cizre'de neler oluyor? Kimse giremiyor

CİZRE 6 gündür yasaklı. Sokağa çıkma yasağı devam eden Cizre 'de neler oluyor? Cenazeler bile gömülemiyor. Cizre son dakika haberleri.

Abone ol

CİZRE altı gündür sokağa çıkma yasağı sebebiyle felç olmuş durumda. Çatışmaların devam ettiği Cizre 'de yasak sebebiyle ölüler bile gömülemiyor. HDP eşbaşkanı Selahattin Demirtaş ve beraberindekiler bugün Cizre'ye girmeye çalışacaklar. Spor takımının bile 6 gündür giremediği Cizre'deki son durumu ve son dakika haberleri derledik.

Şırnak'nin Cizre ilçesi terör örgütü PKK ile özel harekat polislerinin savaş alanı oldu. Askeri birlikler ve özel harekat Cizre'ye sızan terör örgütüne yönelik aralıksız operasyonlar düzenliyor. Güvenlik güçleri ile teröristler arasındaki çatışmalar ilçenin bir çok bölgesinde yaşanıyor.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI
Cizre'de çatışmalar sebebiyle konulan sokağa çıkma yasağı günlük hayatı felç etmiş durumda. Cizre ilçesinde cenazelerin bile yasak sebebiyle gömülmesinde sorun yaşandığı bildiriliyor.
cizre-son-dakika-haberleri.20150909133708.jpg
BEYAZ BAYRAKLI CENAZE DEFİNİ
Cizre'de halk cenazelerini ancak 'beyaz bayraklar' çekerek defnetmeye götürebiliyor. PKK ve güvenlik güçlerinin ateşi arasında kalmamak için ilçe halkı bu yöntemi bulmuş.
cizre-son-durum-cenazeler-sokağa-çikma-yasaği-sebebiyle-böyle-defnediliyor.jpg

6 GÜNDÜR SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR
Şırnak Valiliği Cizre'yi yasak bölge ilan etti. Ne ilçeye giriş ne de çıkış var. 4 Eylül günü 20.00'den itibaren uygulamaya konan sokağa çıkma yasağı ise kesintisiz devam ediyor.
cizre-cesetler-dondurucuda.jpg
Cizre'de 6 yaşındaki çocuğun cesedi sokağa çıkma yasağı nedeniyle dondurucuda saklandı. İzin verildikten sonra ceset morga kaldırıldı.

GIDA SIKINTISI BAŞLADI
Elektrik, su ve GSM hatlarında kesinti olan ilçede ekmek ve gıda sıkıntısı yaşanıyor. Halk su ihtiyacını karşılamak için eski kuyuları aktifleştirmeye çalışıyor.

Sokağa çıkma yasağı nedeniyle ilçeye giriş ve çıkışlar kapatılırken, İpekyolu'nu kullanan araçların geçişi ise kontrollü şekilde sağlanıyor.cizre-özel-harekat-polisleri.jpgCizre sokakları terör örgütü militanlarının kazdığı hendekler ve yığınaklarla kaplanmış durumda. Özel harekat ilçede güvenliği sağlamak için hava destekli operasyonlar yapıyor.

HDP HEYETİ CİZRE'YE GİREMİYOR
HDP heyeti Selahattin Demirtaş başkanlığında bugün Cizre yoluna çıktı. Ancak Demirtaş ve beraberindeki heyetin yolu Midyat ilçesinde kesildi. HDP heyetinin Cizre'ye gidişine izin verilmeyeceği bildirildi.
cizre-selahattin-demirtaş-midyat-hdp-heyeti.jpg
Cizre'nin girişine çekilen dikenli teller ve yüksek güvenlik hattından kimse geçirilmiyor.
cizre-girişi-tabela-ve-dikenli-tel.jpg
Şırnak'tan bir grup da bugün 'araç' yasak olduğu için yürüyerek Cizre'ye gitmeye çalıştı. Gruba polisin müdahale ettiği bilgisi geldi.

cizre-son-dakika-haberleri-neler-oluyor-son-durum.20150909134735.jpg