BIST 9.049
DOLAR 32,33
EURO 35,09
ALTIN 2.300,60
HABER /  GÜNCEL

Akdoğan: PKK'ya dönük operasyonlar sebep değil sonuç

Başbakan Yardımcısı, PKK'ya yönelik operasyonların örgütün kanlı saldırılarının sonucu olduğunu söyledi. Akdoğan HDP'yi de "süreci havaya uçurmakla" suçladı.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan PKK'ya yönelik operasyonların, bir sebep değil sonuç olduğunu söyledi.

Anadolu Ajansı'nın Editör Masası'nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Akdoğan, operasyonların örgütün kanlı saldırılarının sonucu olduğunu belirtti.

Akdoğan, PKK'nın hukuk sistemini hiçe saydığını, örgüte tepkilerin ise tamamen hukuk içerisinde olması gerektiğini vurguladı.

"Parti binalarına yönelik saldırıları kınamak gerekiyor" diyen Akdoğan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve partisine yönelik eleştirilere ise şu sözlerle tepki gösterdi:

"İnsan üzerinden siyaset yapmak alçaklıktır. AK Parti böyle bir alçaklığa tenezzül etmez ve etmeyecektir. Örgüt propogandalarına alet olmamak gerekir...

"Biz bir şehidimizin kanını 550 milletvekilimize değişmeyiz. Terörle mücadele çok boyutlu ve kararlı şekilde sürecektir. Örgüt silah bırakmadığı sürece operasyonlar sürecektir. Çözüm sürecinde oluşan güvenlik açığı kapatılacaktır."

'HDP süreci havaya uçurdu'

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, HDP'ye ve bazı medya kuruluşlarına da tepki gösterdi.

Akdoğan HDP'nin barajı aşmak için çözüm sürecinin düşmanları ile işbirliği yaptığını ve "süreci havaya uçurduğunu" söyledi.

"Bir kısım medyanın, kendisini terör örgütünün propaganda birimi haline getirmemesi gerekir" diyen Akdoğan, bunun örgüte dolaylı destek olmak anlamına geldiğini belirtti.

Akdoğan, "Terör örgütünün silahına susturucu olmak gazetecilik değildir. Örgüt ve yandaşları dökülen kanı, saray tartışmalarıyla kapatamazlar" diye konuştu.