BIST 8.888
DOLAR 32,34
EURO 35,13
ALTIN 2.240,97
HABER /  GÜNCEL

Ve o yetki tekrar askere verildi

Terörle mücadelede yeni adım atıldı...Çözüm süreci sırasında operasyon için Vali'den izin alınması gerekiyordu, şimdi ise, yetki askere verildi.

Abone ol

Terörle mücadelede yeni stratejiler belirlendi. Çözüm Süreci için güvenlik konusunda getirilen kurallarda tekrar düzenleme yapıldı. Yeni düzenlemeye göre ''vur emri'' askerde olacak

Artan terör olayları sonrasında öncelikle Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında mini bir güvenlik zirvesi daha sonra da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı'nda geniş katılımlı bir zirvede terörle mücadelede izlenecek strateji belirlendi.

POLİS VE ASKER TAARRUZ POZİSYONUNDA OLACAK

Buna göre asker ve polis savunma pozisyonunda kalmayacak. Taaruz pozisyonuna geçecek. Toplantıda, son dönemde verilen şehitlerin çoğunluğunun mayın ve el yapımı bomba ile hayatını kaybettiğine dikkat çekildi. Teröristlerin ağır kayıplar verdiğini ve kayıpları unutturmak için birebir sıcak saldırı değil de mayınlı eylemleri seçtiği bilgisi değerlendirildi.

tskdan-teror-orgutu-pkkya-operasyon_1555209_720_400.jpg

VALİNİN İZNİ GEREKİYORDU

Çözüm süreci sırasında askerin operasyon yapması için Vali'den izin alması gerekiyordu. Bu uygulamaya da son verildi. Askerin sıcak operasyon ve sıcak takip yaptığı süreçte 'vur' emri bölgedeki askeri yetkililerde olacak. Özellikle hava operasyonlarının durmaksızın sürmesi konusunda zirveden kesin talimat çıktı. TSK "kırmızı alarm" halini bundan sonraki süreçte "non-stop" sürdürecek.

OPERASYONLARIN SAYISI ARTACAK

Belirlenen teröristler sınır bölgesindeki fırtına obüsleri ile de her hareketlilikte vurulacak. Sahadaki operasyonların sayısı artırılacak ve özellikle terör eylemlerinin yoğunlaştığı Irak sınır hattında geniş kapsamlı kara harekatları gerçekleştirilecek. Teröristlerin geçiş güzergahları ile Kuzey Irak'taki PKK kampları sürekli izlenecek.

tsk-nin-paylastigi-asker-fotografi-7665520_x_5458_o.jpg

HER HAREKETLİLİKTE BOMBARDIMAN OLACAK

Her hareketlilikte bölgede devriye görevi icra eden F-16'lar bombardıman gerçekleştirilecek. Böylece teröristlere nefes alma imkanı verilmeyecek. Zirvede ayrıca Kandil'den eskisi gibi artık destek alamadığını itiraf eden teröristlerin karakol basma yerine mayınlı saldırılarla kalleşçe saldırı yöntemini de seçtiği değerlendirmesine yer verildi.

''BİZİ FARELER GİBİ ORTADA BIRAKTILAR''

Son dönemdeki telsiz konuşmasında teröristler “Bizi fareler gibi ortada bıraktılar. Doğrudan devletin gücünü ensemizde hissettik; büyük başarı beklediğimiz noktada hezimete uğradık. Halka çok güvenmeyin; şiddet ve korku onları tekrar kendilerine getirecektir. Gerektiğinde hedef gözetmeden indirin, gücümüz görsünler, döneceklerdir, mecburdurlar” demişti.