BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

3 sınır kapısı kapatıldı! 28 bölge yasak

Üzümlü, Esendere ve Saray sınır kapıları kapatıldı. Elazığ ve Tunceli'de 28 bölge yasaklı oldu. Türkiye olağanüstü önlemleri devreye sokuyor.

Abone ol

Türkiye terör nedeniyle sıkıntılı günler yaşarken olağanüstü önlemleri devreye sokuyor. 20 gümrük memurunun kaçırılmasının ardından Gümrük Bakanlığı kritik bir karar aldı ve 3 sınır kapısını kapattı. Elazığ'da 17 ayrı nokta yasak bölge ilan edildi. Dün de Tunceli'de 11 bölge yasaklı ilan edilmişti.

Diyarbakır Valiliği ise Lice, Kulp, Silvan ve Dicle ilçelerine bağlı bazı bölgeleri yasak alan etti. Bu bölgelere 6 ay boyunca giriş yapılamayacak.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşçı, güvenlik nedeniyle Üzümlü, Esendere ve Saray sınır kapılarının kapatıldığını açıkladı.


3 SINIR KAPASI KAPATILDI
Bakan Cenap Aşçı 20 gümrükçünün serbest bırakılmasının ardından önemli açıklamalar yaptı. Bakan Aşçı kapatılan gümrük kapılarıyla ilgili olarak "Biz şu anda o kapılarımızda geçici olarak Gümrük hizmeti veremiyoruz. Bunlar Van ilimizin Saray ilçesindeki Kapıköy, İran'a açılan gümrük kapımız. Hakkari Yüksekova'daki Esendere Gümrük kapımız ve Hakkari Çukurca'daki Üzümlü Gümrük kapımız. Bu üç kapımızda biz şu anda geçici olarak hizmet veremiyoruz" dedi.

ELAZIĞ VE TUNCELİ'DE YASAK BÖLGE İLANI
Tunceli'de yasak bölge ilanın ardından bugün de Elazığ'da 17 bölge askeri yasak alan ilan edildi. Elazığ Valiliği'nden yapılan açıklamaya yasak bölge ilanı 3 Mart 2016 tarihine kadar yürürlükte olacak.
Yasak bölge ilan edilen yerler şunlar;

Alacakaya İlçesi: Gortil Yayalası bölgesi, Herbite Yayalasi bölgesi, Görese 1 ve 2'inci bölgesi

Arıcak İlçesi; Görese 1 bölgesi, Görese 2 bölgesi

Karakoçan İlçesi: İlçe merkezi kuzeyi bölgesi, Bulgurcuk Köya doğusu, Dilektaşı Yaylası bölgesi, Gündeğdi Bölgesi, Hamurkesen Bölgesi, Hamurkesen-Pilavtepe arası, Koçyiğitler Köyü batıı, Kuşbayırı Köyü kuzeyi,Velikan Mahallesi ve Çan Köyü arası Yenikaya-Yeşilbilen köyleri arası.

Palu İlçesi: Akdağ bölgesi Haydar Yayalası bölgesi

TUNCELİ YASAK BÖLGE İLAN EDİLEN 11 YER
Yasak bölge kararı Tunceli ilinde ise dün alındı. TUNCELİ 'de terör olayları nedeniyle 11 bölge “Geçici Askeri Güvenlik Bölgesi” ilan edildi. 

İl merkezinde 6, Ovacık’ta 2, Hozat ve Nazımiye ilçesinde 1’er olmak üzere toplamda 11 yerin geçici askeri güvenlik bölgesi ilan edildiğinin belirtildiği açıklamada, vatandaşların 6 ay süreyle bu alanlara girmelerinin yasaklandığı kaydedildi.