BIST 9.885
DOLAR 32,56
EURO 34,96
ALTIN 2.459,35
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'dan HDP'ye: Terörün yanında saf tutarsanız bedelini ödersiniz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi bir ziyaret için Türkiye'ye gelen AB Konseyi Başkanı Donald Tusk'la görüşmesinin ardından açıklamalarda bulundu. HDP'yi eleştiren Erdoğan, parti binalarına yönelik dün akşamki saldırıları kınadı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi bir ziyaret için Türkiye'ye gelen Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Donald Tusk'la görüşmesinin ardından açıklamalarda bulundu.

HDP'yi eleştiren Erdoğan, HDP binalarına yönelik dün akşamki saldırıları kınadı.

Erdoğan son günlerdeki sokak eylemleriyle ilgili olarak ayrıca, "Terörle mücadele devletin ve güvenlik güçlerinin görevidir. Siyasette hesaplaşma yeri sokak değil sandıktır" dedi.

'Parti binasına saldırıları kınıyorum'

Salı akşamı Türkiye'nin farklı yerlerinde gerçekleştirilen bazı gösterilerde HDP bürolarına saldırılar düzenlenmişti.

Erdoğan bu saldırılarla ilgili şunları söyledi:

"Parti binasına yapılan saldırıları tasvip etmiyorum, kınıyorum. Bana göre yanlış yapılıyor."

"Onların da kamu binalarına, vatandaşlarımıza, kamunun araçlarına, vatandaşların araçlarına karşı duyarlılık göstermelerini bekliyorum. Onlardan böyle bir şey göremedik."

'Hendeklerin, mayınların talimatını ben mi veriyorum?'

Erdoğan isim vermeden, HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken başta olmak üzere bazı HDP'lilerin "saldırıların talimatını Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın verdiği yönündeki" sözlerini de eleştirdi:

"Güneydoğu, Doğu tüm bu bölgelerdeki hendeklerin kazıldığı yerler, buralarda kullanılan iş makinaları hangi belediyeye ait? Bu makinalar hangi belediye tarafından kiralanmış?"

"Bu belediyeler tarafından hendek kazılıyor. Döşenen mayınlar kimin talimatıyla yapılıyor? Talimatı ben mi veriyorum, Başbakan mı? Yoksa sırtını teröriste dayayanlar mı veriyor?".

"Bu hendekleri kapatan ise valiliklerimiz, kaymakamlıklarımızdır. Bunlar camilerimizi, okullarımızı yakacak kadar ambulanslarımızı kurşunlayacak kadar ileri gitmişlerdir."

"Bunların talimatını Tayyip Erdoğan mı, Başbakan mı veriyor? Yoksa kendileri mi veriyor? Yaşanan durumu Cumhurbaşkanı ve Başbakan'a yükleyerek sorumluluklarından kaçmaya çalışıyorlar."

Cizre'ye yürüyüşe eleştiri

Cumhurbaşkanı Erdoğan HDP'ye, "Mücadelenizi demokrasiyle mi silahla, kanla mı yöneteceksiniz" diye seslenirken HDP'lilerin Cizre'ye varmak için başlattıkları yürüyüşü de eleştirdi:

"Tercihinizi yapın. Mücadelenizi demokrasiyle mi silahla, kanla mı yöneteceksiniz?"

"Demokrasinin yanındaysanız, siyasetinizi ve söyleminizi asla paylaşmasam da bu duruşunuza sonuna kadar saygı duyarım, sonuna kadar desteklerim. Ama terörün yanında saf tutarsanız onun bedelini ödemeyi göze alacaksınız."

"Kürt kardeşlerime sesleniyorum. Bu bölücü terör örgütü sizin temsilciniz olamaz. Bölücü terör örgütünün arkasında olduğu bu siyasi hareket de tamamen illegal görüntü vermeye başlamıştır."

"Belli saatler arasında sokağa çıkma yasağının olduğu yerlerde bu eş başkanlar gösteri yapmak istediler. Hatta şuanda hükümette olan bir bakan da bir eyleme girişmek istemiş. Şunu bilmeliler ki hukuk neyi gerektiriyorsa hükümet bunun gereğini yerine getirir. Sıfatınız ne olursa olsun."