BIST 9.722
DOLAR 32,58
EURO 34,98
ALTIN 2.423,95
HABER /  GÜNCEL

PKK Tunceli'ye sızdı! Şehit ve yaralılar var!

Tunceli'de kent merkezine sızan PKK'lı grup, polis ve jandarmaya saldırdı. Güvenlik güçleriyle PKK'lılar arasında çatışma çıktı.

Abone ol

Tunceli'de, PKK mensuplarınca, polis lojmanlarının güvelik noktası ile önünde bekleyen zırhlı polis araçlarına uzun namlulu silah ve roketatarla saldırı düzenlendi. Saldırıda bir polis şehit olurken 2 polis ile 1 vatandaş yaralandı.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, kent merkezindeki Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan polis lojmanlarına, akşam saatlerinde bir grup PKK'lı tarafından uzun namlulu silah ve roketatarla saldırı düzenlendi. Güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. 

Saldırı üzerine bölgeye çok sayıda takviye zırhlı araç ve özel harekat timi sevk edildi. 

Teröristlerin açtığı ilk ateş sırasında biri ağır 3 polis ile 1 vatandaş yaralandı. Yaralılar, Tunceli Devlet Hastanesine kaldırıldı. Saldırıda yaralanan 2 polis memuru da helikopterle Elazığ'a kaldırılırken yaralı 1 sivilin ise Tunceli Devlet Hastanesi'nde tedavisine devam ediliyor.

YARALI POLİS ŞEHİT OLDU

Tunceli Merkez Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan polis lojmanlarına düzenlenen roketatarlı ve uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda ağır yaralanan polis memuru kaldırıldığı Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Takviye kuvvetlerin gelmesinin ardından teröristler, karanlıktan da yararlanarak yakındaki ormanlık alana kaçtı. Teröristlerin yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

 

ŞEHİDİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Tunceli’de PKK’lıların roketatar ve uzun namlulu silahlarla düzenlediği saldırıda şehit olan polis memurunun Aydın Nazillioğlu olduğu belirtildi. Balıkesir nüfusuna kayıtlı olan şehit Aydın Nazillioğlu’nun cenazesi yarın Elazığ’da düzenlenecek törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketine uğurlanacak.