BIST 10.269
DOLAR 32,24
EURO 34,80
ALTIN 2.415,83
HABER /  GÜNCEL

Malatya'da deprem oldu hasarlı binalar çöktü! AFAD şiddetini açıkladı son depremler listesi

MALATYA'DA son dakika deprem oldu. AFAD, Yeşilyurt ilçesinde 5.6 büyüklüğünde deprem olduğunu açıkladı. Depremde 29 binanın yıkıldığı, 1 kişinin öldüğü 69 kişinin de yaralandığı açıklandı.

Abone ol

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde 5.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem Elazığ'da da hissedildi. AFAD'ın sitesinde yer alan bilgiye göre deprem 6.96 km derinlikte kaydedildi.  Öte yandan Kandilli Rasathanesi depremin büyüklüğünü 5.5 olarak açıkladı.

AFAD Başkanı Yunus Sezer, artçı sarsıntıların olduğu ve hasarlı binalara girilmemesi uyarısında bulunurken, 1 kişinin öldüğünü 69 kişinin yaralandığını açıkladı. 

Gelen son bilgiye göre Özalper Mahallesi'nde çöken bina enkazından 2 kişi sağ olarak kurtarıldı.

Sağlık Bakanı Koca açıkladı: 103 yaralı var, 6'sı ameliyatta

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depreme ilişkin "Malatya’da meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremde 103 vatandaşımız yaralandı. Sağlık kurumlarımızda tedavi altına alınmış durumdalar. Yaralılardan 6’sı ameliyatta, 3’ü yoğun bakımda. Her birine acil şifa, Malatya halkına ve milletimize geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum" açıklamasını yaptı.

AFAD'dan açıklama: 29 bina yıkıldı, 32 kişi sağ kurtarıldı

AFAD Başkanı Yunus Sezer "Bugün saat 12.04'te Malatya Yeşilyurt merkezli artçı bir depremle karşı karşıya kaldık. Şu ana kadar 29 binanın yıkıldığına dair ihbar var. 5 binada arama kurtarma çalışmalar yoğunlaşmış durumda. Maalesef şu anda bize ulaşan bilgi 1 vatandaşımız hayatını kaybetmiş durumda, 69’a yakın yaralımızda hastanelere sevk edildi." dedi.

Sezer yaptığı son açıklamada "Arama kurtarması devam eden 2 tane bina var. Enkazdan şu ana kadar 32 vatandaşımızı çok şükür sağ olarak kurtardık." dedi.

5.6 büyüklüğündeki deprem sırasında yıkılan bina...

BU FOTO GALERİYE BAKIN
İstanbul haritasını açtı tek tek gösterdi! 7.6, 7.5 işte böyle bir deprem bekleniyor
Foto Galeri İstanbul haritasını açtı tek tek gösterdi! 7.6, 7.5 işte böyle bir deprem bekleniyor Galeriye Gözat