BIST 9.684
DOLAR 32,51
EURO 34,81
ALTIN 2.428,32
HABER /  DÜNYA

Maganda kurşununa maruz kalan Akgül’ün son durumu

Katıldığı bir düğünde havaya açılan ateş sonucu kolundan yaralanan Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Şikayetçi olmadım, muhtemelen silah ...

Abone ol

Katıldığı bir düğünde havaya açılan ateş sonucu kolundan yaralanan Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Şikayetçi olmadım, muhtemelen silah tutukluk yaptı ve kasıt olmadığı için şikayet edecek bir durum yok. Kasıtlı bir durum olsa bunun yeri orası olmaz. Kaldı ki bizim 4 yıl boyunca hiçbir şekilde hasmımız olmadı” dedi.
Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, katıldığı bir düğünde havaya açılan ateş sonucu kolundan yaralandı. Seken kurşunun kolunu sıyırdığı Akgül, Ankara Numune Hastanesi’ndeki tedavisinin ardından kolundaki sargıyla kameraların karşısına geçti. Düğünlerde havaya silah sıkılmaması için 4 yıldır büyük bir mücadele verdiklerini belirten Başkan Akgül, yaşanan olayı şöyle anlattı:
“Havaya sıkma olayı maalesef kırsal kesimlerde devam ediyor. Dün akşam da Kusunlar’da katıldığımız bir köy düğününde böyle bir hadiseyi yaşadık. Silahlar atılmaya başladıktan sonra tam bizim müdahale edeceğimiz sırada böyle bir hadiseyle karşılaştık. Ama şükrediyoruz tabi, çok kalabalıktı, masamızın karşısında oturan çocuklar vardı. Allah’tan daha büyük bir şey olmadı. Kurşun sol koldan girip, arka omuzdan çıktı. Kaba kemiğe denk geldi. Kemikte, damarlarda veya sinirlerde bir sorun yok. Kolun hassasiyetinde ve kullanımında bir sıkıntı yok.”
Yaşanan olaydan ders çıkarılması gerektiğine işaret eden Mesut Akgül, “En azından bu bir mihenk taşı olur. Bundan sonra bu hadiselerin olmaması için kuralların katı bir şekilde uygulanmasını diliyoruz” diye konuştu.

“BİZİM 4 YIL BOYUNCA HİÇBİR ŞEKİLDE HASMIMIZ OLMADI”
Olayın kim tarafından yapıldığının belli olmadığını söyleyen Başkan Akgül, Jandarmanın çalışmasını sürdürdüğünü dile getirdi. Gazetecilerin, “Şikayetçi oldunuz mu?” sorusu üzerinde ise Akgül, “Şikayetçi olmadım. Kasıtlı, mahsus bir hadise yok. Bulunduğumuz yerle aşağı arasında kot farkı vardı ve muhtemelen silah tutukluk yaptı ve kasıt olmadığı için şikayet edecek bir durum yok. Kasıtlı bir durum olsa bunun yeri orası olmaz. Kaldı ki bizim 4 yıl boyunca hiçbir şekilde hasmımız olmadı” dedi.
Bir gazetecinin, “Olay sırasında neler hissettiniz?” sorusu üzerine Akgül, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Olay olduğu sırada korku veya endişe olmadı. Silahlar atıldığında il genel meclis üyelerimiz yanımdaydı ve eğildim ‘silahlar atılmasın diye anons yaptıralım’ dedim ve olay o esnada oldu. Sesle birlikte bir yanma oldu ve merminin çıktığı yer daha büyük açılmıştı. İlk önce merminin girdiği yeri göremedik. Ben sakinliğimi hiç kaybetmedim ve gerekli tedavinin yapılması için hastaneye gittik.”
Akgül, konuyla ilgili bir soruşturmanın açılmadığını bildirerek, kendisinin de şikayetçi olmadığını hatırlattı.
Başbakan Erdoğan’ın geçmiş olsun dilemek için kendisini telefonla aradığını ifade eden Mesut Akgül, bugün Erdoğan’ı karşılamak için Esenboğa Havalimanı’na gideceğini sözlerine ekledi.
Açıklamanın ardından İl Genel Meclis üyeleri, Başkan Akgül’e geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.
(İHA)