BIST 9.052
DOLAR 32,32
EURO 35,14
ALTIN 2.296,28
HABER /  DÜNYA

CHP’li Yüksel’den iddialara yanıt

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret eden eylemcilere para verdiği iddi...

Abone ol

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret eden eylemcilere para verdiği iddiasına yanıt verdi.
Yüksel, yazılı açıklamasında şunları anlattı: "Bugün basın kuruluşlarına geçilen bir haberde, haberciliğin hangi boyutlara ulaştığına bir kez daha şahit olduk. İzmir’de, Gezi Parkı birilerine peşkeş çekilmesin, AKP’nin baskıcı ve halkı hiçe sayan tavrı bitsin diye başlatılan eylemlere destek veren vatandaşlarımıza yaptığım ziyaret ancak bu kadar yanlı ve farklı duyurulabilirdi. Ben ve tüm CHP’li milletvekili arkadaşlarım eylemlerin başladığı günden bu tarafa, demokratik hak ve özgürlük taleplerini dile getiren halkımızın destekçisi olduk ve bununla gurur duyduk."
Gezi Parkı eylemlerinin hiçbir siyasi partinin, politik akımın veya bir tek STK’nın başlattığı, sahip çıkacağı bir direniş olmadığını anlatan Yüksel, şunları söyledi: "Zaten milyonların bu harekete katılmasının gerçek sebebi bu direnişin bir halk ayaklanması olmasındandır. Herkes tarafından bilinmektedir ki, bu direniş tam bir dayanışma ve yardımlaşma ile sürdürülmektedir. Başta Taksim’de olmak üzere direnişin sürdürüldüğü her yerde halkımız ekmeğini, suyunu, biber gazına karşı limonunu sirkesini paylaşmaktadır. Direnişe meydanlarda katılamayan vatandaşlar yaptıkları yemekleri, börekleri, satın aldıkları yiyecekleri meydanlarda nöbet tutanlara getirmektedir. Yapılan direnişin dünyaya duyurulması için gazetelere ilan verilebilsin diye yardım kampanyaları düzenlenmektedir. Günlerdir haklı direnişlerini sürdüren halkın bu hak arayışını yine günlerce görmezden gelen birçok basın kuruluşu, şimdilerde başlattıkları karşı harekatla bu direnişi kırmaya çalışmaktadırlar."

DESTEK OLMAYA DEVAM EDECEĞİM
İzmir’de, Gezi Parkı’na destek veren eylemcilere her zaman destek olduğunu ve olmaya devam edeceğini anlatan Yüksel, sözlerini şöyle sürdürdü: "Habere konu olan ve benim Sayın Başbakana küfretsinler diye gençlere para verdiğim ima edilen olay tamamen ve bilerek saptırılmıştır. Gündoğdu Meydanındaki desteğim, orada konaklayan gençlerimizin temel ihtiyaçlarına bir nebzede olsa katkıda bulunabilmektir. Tıpkı bu direnişe destek veren teyzelerin, çocukların, dedelerin verdiği destek gibi. Bizim siyaset kültürümüzde küfür, şiddet, hakaret yoktur. Bu tarz siyasetin kime ait olduğunu merak edenler, halkı ayaklanmaya mecbur bırakanların kim olduğuna bakabilirler. Eylemlerin gerçek sahiplerinin yaptığı gibi bende, protestolar sırasında şiddetten küfürden uzak durulması için elimden geleni yaptım ve yapmaya devam edeceğim. Bu ülkenin ve bu eylemin gerçek sahibi olan halkımıza, demokratik hak arayışı ve Gezi Parkına dokunulmaması için verdiğim destek her alanda devam edecektir. Eylemlere verilen desteği politik arenaya çekmeye çalışanlar, direnişi kırmak için destekçileri karalamaya çalışanlar en az bu eylemlere halkı mecbur bırakanlar kadar suçlu olacaklardır.“
(İHA)