BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Lütfü Türkkan'dan şok iddia!

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan kaçırılan kamu görevlilerinin PKK tarafından serbest bırakılmasının zamanlamasının manidar olduğuna dikkat çekti.

Abone ol

NESRİN YILMAZ/İNTERNETHABER-ANKARA- Daha önce PKK tarafından kaçırılan Kaymakam Kenan Erenoğlu'nun ailesini ziyaret eden Lütfü Türkkan kaçırılan görevlilerin bu şekilde ve süreç devam ederken teslim edilmesinin aklında yarattığı soru işaretlerini İnternethaber'le paylaştı.

KAÇIRILMA OLAYINDA DEVLETİN DAHLİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM

Süreçte şuna bakıyorum, Kaymakam ve diğer devlet görevlilerinin bırakıldığı zamanlamaya baktığımızda, İmralı'daki caninin şirin gösterilme çabalarının bir devamı olarak görüyorum bu teslimatı. Topluma onu, bir barış elçisi gibi sunma çabalarının devamı olarak görüyorum. Aklıma bir şey geliyor bunun gerçek olmamasını diliyorum, ama aklıma gelmesini de engelleyemiyorum, o da şu; Kaçırılanların serbest bırakılmasında dahli olan hükümetin, bu devlet görevlilerinin kaçırılmasında da dahli var mı diye düşünüyorum. Yani, Balyoz, Ergenekon ve benzeri davalarla tutuklanan askerlerin sarıverilmesini KCK'lılar ve PKK'lılar için karşılık olan gören bir zihniyetin bu konuda devletin görevlilerinin de tutsak olarak verilmesinde dahli var mı diye merak etmeye başladım. Tarih bunu mutlaka birgün ortaya çıkaracaktır."

"Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin üzerinde ciddi bir operasyon yapılmaktadır. Bu olayı da günlük bir olaydan çok böyle bir operasyonun parçası olarak değerlendirmek lazım."

BOYUNLARINDA UTANÇ YAFTASI ASILI

Teslimat anının görüntülenmemesini de değerlendiren Lütfü Türkkan şunları söyledi:

"Devlet, tutanakla teröristin elinden kendi görevlisini alıyor. Bu devleti düşürdükleri aciz durumun göstergesidir, böyle bir görüntü ömür boyu bunların boyunlarında utanç yaftası olarak kalacak. O yüzden görüntülerin alınmasını engellediler."