BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

İçişleri Bakanı'ndan Arınç'a faullu gol

Hatay bombacılarının yakalanmasıyla hükümetin etkili iki isminden gelen açıklamalar kafa karıştırdı. İçişleri Bakanı, Başbakan yardımcısını yalanladı.

Abone ol

İNTERNETHABER (AJANSLAR) - Hatay Cilvegözü Sınır Kapısı'ndaki bombalı saldırıyla ilgili yapılan operasyon hükümette iki önemli birbirine ters düşürdü. İçişleri Bakanı, Başbakan Yardımcısını yalanladı. 

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, operasyonun Suriye'de olduğunu ima etmiş ve "Filmlere konu olacak bir operasyondu' yorumu yapmıştı. Hürriyet Gazetesi de o açıklamadan yola çıkarak sınır ötesi 'film gibi' operasyonun perde arkasına yazmıştı.

İÇİŞLERİ BAKANI TERS KÖŞEYE YATIRDI

Ancak bugün İçişleri Bakanı Muammer Güler, yaptığı açıklama ile Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ı zor durumda bıraktı. Zira Güler altını çizerek Suriye'de operasyon yapılmadığını söyledi.

Güler, ''Emniyet teşkilatı mensuplarının veya Türkiye'deki güvenlik güçlerinin hiçbirisi yurt dışında böyle bir operasyon icra etmemiştir. Söz konusu kişiler kapıdan girişte tabii ki daha önce yapılan takipler neticesinde gözaltına alınmışlardır. Bizim Suriye tarafında yapılmış bir operasyonumuz yoktur. Öbür tarafta yani Suriye tarafında herhangi bir operasyonun olmadığını özellikle belirtmek isterim'' dedi.

GÜLER'İN AÇIKLAMASINA ARINÇ NE DEDİ?

Muammer Güler'in bu açıklaması Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a soruldu. Arınç, Güler'in yalanlamasına şu karşılığı verdi;

-''Muammer Güler Bey beni tekzip etmiyor. Gazetelerde yazılıp çizilen, operasyon senaryosu olarak gösterilen konuların doğru olmadığını söylüyor. Yoksa benim açıklamalarımı reddetmiş anlamına gelmez''.

Arınç, ''Detay verebilir misiniz'' sorusu üzerine de ''Detay veremem, detay verecek olsam Bakanlar Kurulu'ndan sonra verirdim. Her şeyi biliyorum ama hiçbir şey söyleyemem'' diye konuştu.