BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,67
ALTIN 2.409,05
HABER /  GÜNCEL

Londra olayları 2012 Olimpiyatları'na gölge düşürdü

Londra'da üç gündür süren olaylar sebebiyle şehirde düzenlenecek bazı spor karşılaşmaları iptal edilirken, 2012 Olimpiyatları'nın güvenliği hakkında soru işaretleri oluştu.

Abone ol

İngiltere'nin başkenti Londra'da üçünü gününü dolduran isyan, yağma ve kundaklama olaylarının şehirdeki yapılması planlanan sportif karşılaşmalara etkisi olumsuz oldu.

Çarşamba akşamı İngiltere ve Hollanda milli futbol takımları arasından oynanacak dostluk maçı iptal edilirken, Carling Kupası'nda bugün oynanacak dört karşılaşma güvenlik gerekçesiyle ertelendi.

Şehirde bugün 2012 olimpiyatlarına hazırlık karşılaşmaları kapsamında düzenlenen plaj voleybolu turnuvası planlanandan daha erken saatte sona erecek.

Güvenlik sebebiyle erteleme

İngiltere Futbol Federasyonu tarafından alınan Hollanda dostluk maçının iptal kararı, Londra Emniyet Müdürlüğü'nün maçın oynanacağı Wembley stadının bulunduğu bölgede yaşanabilecek güvenlik zaaflarına dair uyarısı ardından geldi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Hollanda federasyonundan Bert van Oostveen Londra Emniyet Müdürlüğü'nden kendilerine, oyuncuların ve taraftarların güvenliğinin sağlanamayabileceğinin bildirildiğini söyledi.

Londra'da dün akşam yaşanan olaylar Wembley Stadı civarında yer alan Harlesden ve Brent Cross mahallelerine de sıçramıştı.

Bu arada iptal edilen İngiltere-Hollanda dostluk karşılaşması için yetmiş bin biletin satılmış bulunduğu belirtildi.

Bu arada bu akşam oynanması planlanan West Ham-Aldershot, Charlton-Reading, Crystal Palace-Crawley Town ve Bristol City-Swindon Carling Kupası maçlarının da ileri bir tarihe ertelendiği belirtildi.

Yarınki İngiltere-Hollanda dostluk karşılaşmasının oynanacağı Wembley Stadı geçtiğimiz yılki Şampiyonlar Ligi final karşılaşmasına ev sahipliği yapmıştı.

UEFA geçtiğimiz yılki final organizasyonundan memnun kalmış ve 2013 Şampiyonlar Ligi finalinin de burada oynanmasına karar vermişti.

Olimpiyat endişesi

Londra'daki olaylar sebebiyle futbol karşılaşmalarının ertelenmesi şehirde önümüzdeki yaz düzenlenecek 2012 Olimpiyatları'na dair de endişelerin doğmasına yol açtı.

Şehirde bugün başlayan Olimpiyatlara Hazırlık Karşılaşmaları kapsamında düzenlenen plaj voleybolu turnuvası planlanandan daha erken saatte sona erecek.

Hazırlık karşılaşmaları kapsamında cumartesi günü yapılacak maraton yüzme yarışmasının ve pazar günü yapılacak bisiklet yarışları hakkında ise bir açıklama yapılmadı.

Konuyla ilgili Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nden yapılan açıklamada yaşanmakta olan olayların olimpiyatlarla ilgili olmadığı ve 2012 Olimpiyatları'nın güvenliği konusunda organizasyon komitesine güvenlerinin tam olduğu belirtili.

Londra'daki şiddet olayları, dört çocuk babası 29 yaşındaki bir siyahın polis tarafından öldürülmesini protesto için yapılan eylemin kontrolden çıkmasıyla başlamıştı.

Ülke genelinde 450'den fazla kişinin gözaltına alındığı belirtiliyor.

Dün gece Londra'nın yanı sıra Birmingham, Liverpool, Nottingham ve Bristol'da çok sayıda araç ve işyeri ateşe verildi, mağazalar yağmalandı.