BIST 10.270
DOLAR 32,36
EURO 34,79
ALTIN 2.394,48
HABER /  GÜNCEL

Şehit polis memleketine uğurlandı

Hakkari'de, kimliği henüz belirlenemeyen kişinin silahlı saldırısı sonucu şehit olan polis memurunun cenazesi memleketine uğurlandı.

Abone ol

Hakkari'de, kimliği henüz belirlenemeyen kişinin silahlı saldırısı sonucu şehit olan polis memuru Bayram Göde'nin cenazesi, Van'da düzenlenen törenin ardından Mersin'e gönderildi.

Hakkari'de dün kent merkezinde, yüzü sarılı kişinin silahlı saldırısı sonucu şehit olan polis memuru Bayram Göde için Van Emniyet Müdürlüğü bahçesinde tören düzenlendi.

Vali Münir Karaloğlu, törende yaptığı konuşmada, Van'dan bir şehidi daha uğurladıklarını söyledi.

Göde'nin, milletin birlik ve beraberliğini sağlamak, vatandaşın can ve mal güvenliğini korumak için 27 gün önce Mersin'den Hakkari'ye geldiğini belirten Karaloğlu, şöyle konuştu:

"Kutsal Ramazan ayında, hain bir saldırıda, kalleş bir saldırıda hayatını kaybeden şehidimizi uğurlamak için buradayız. Toplumun huzurunu kaçırmak, kan dökmek, tahrip etmek amacında olan terörün, er geç üstesinden gelinecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Devlet her zamankinden daha kararlı şekilde terörün üzerine gitmektedir. Yoluna emin adımlarla gideceğinden kimsenin şüphesi olmasın. Terör en fazla bölge halkına, bölge ekonomisine zarar veriyor. Bölge halkımızdan her zaman bunu istiyoruz arzu ediyoruz. Artık bölge halkı devletine güvensin, teröristin, teröre arka çıkanları artık aralarında barındırmasın. Şehit arkadaşımız Bayram Göde, dün bir esnaf arkadaşımızın dükkanında şehit edildi. Eğer bu esnaf arkadaşımız bundan haberdarsa bunu bize bildirmiyorsa, şüphelerini bize aktarmıyorsa o da suç ortağıdır. Bölge halkından bunu rica ediyorum. Bu beladan kurtulmak için devletine, güvenlik güçlerine güvensin ve bu unsurları aralarında barındırmasın. Şehidimize Allah'tan rahmet kederli ailesine baş sağlığı diliyorum"

Hakkari Emniyet Müdürü Ayhan Duran ise şehit Göde'nin dün bir esnafın dükkanında, ev kiralamak isterken hain saldırı sonucu şehit olduğunu söyledi. Duran, "Sabır ve inançla çalışmaya devam edeceğiz. Haince pusular bizi bu görevden yıldıramayacaktır. Bayram Göde, rütbelerin en büyüğüne ulaşmıştır." dedi.

Van Müftüsü Nimetullah Arvas'ın okuduğu duanın ardından Şehit Göde'nin bayrağa sarılı tabutu, memleketi Mersin'in Erdemli ilçesine gönderildi.

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı törende, tabuta sarılan ve şehit Göde'yi 10 gün önce tanıdığı öğrenilen bir vatandaş, sinir krizleri geçirdi.

Törene, Ak Parti Van Milletvekili Mustafa Bilici, Van Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan ile kurum müdürleri ve polisler katıldı.