BIST 10.209
DOLAR 32,37
EURO 34,75
ALTIN 2.393,69
HABER /  DÜNYA

Ve Londra'da ilk kan döküldü

Londra'da üç gündür süren olaylar bugün bir kişinin hayatına mal oldu. Göstericilerden biri hastanede hayatını kaybetti...

Abone ol

Londra'da üç gündür süren olaylar bugün bir kişinin hayatına mal oldu. Göstericilerden olduğunu sanılan 26 yaşındaki genç kaldırıldığı hastanede öldü.

İngiltere'nin başkentinde üç gündür süren olayların bir an evvel durdurulacağına dair Başbakan David Cameron'ın açıklamasından saatler sonra bir gösterici hayatını kaybetti.26 yaşında bir genç Güney Londra'nın Croydon bölgesinde vurularak öldü.

Tatilini yarıda keserek dün gece Londra'ya dönen Başbakan Cameron, sabah güvenlik kabinesini topladı. Kabinede alınan kararla Londra polisine 10 bin takviye yapılarak kentteki güvenlik gücü sayısı 16 bine çıkarıldı.

Başbakan ayrıca parlamentonun perşembe günü olağanüstü toplanacağını açıkladı.Dört çocuk babası 29 yaşındaki bir siyahın polis tarafından öldürülmesini protesto için yapılan eylem, son iki günde kontrolden çıkmış ve yağmaya dönüşmüştü.

Hatta dün internette yayılmaya başlayan görüntüler, saldırganların bu kaosu fırsat bilerek sokak ortasında güpegündüz soygunlar yaptığını da ortaya koydu.

Polisin ilk aşamalarda tereddütle karşıladığı olayların büyümesinin ardından yapılan operasyonlarda şu ana kadar 525 kişi gözaltına alındı.

Olaylar dün gece Londra'nın yanı sıra Birmingham, Liverpool, Nottingham ve Bristol'a da sıçradı. Çok sayıda araç ve işyeri ateşe verildi, mağazalar yağmalandı.