BIST 10.209
DOLAR 32,42
EURO 34,79
ALTIN 2.401,93
HABER /  GÜNCEL

Bursaspor'dan tarihi transfer

İsveç basını, Bursaspor'un AIK Stockholm takımının Sierra Leoneli oyuncusu Bangura'yı transfer etmesin egeniş yer ayırdı

Abone ol

İsveç basını, Bursaspor'un AIK Stockholm takımının Sierra Leoneli oyuncusu Bangura'yı transfer etmesini, '3 milyon Euro'luk tarihi transfer' olarak duyurdu.

İsveç gazeteleri, Alman Schalke 04, İspanyol Real Mallorca, İngiliz Manchester City gibi güçlü takımların arasından sıyrılarak Bangura transferinde gülen tarafın Türk takımı Burasaspor olduğunu yazdı.

AIK Stockholm şimdiye kadar en yüksek transfer bedelini, dört yıl önce Wilton Figueiredo'nun satışından elde etmişti. Katar takımı Al-Rayyan, Figueiredo için 2,8 Milyon Euro ödemişti.

İsveç Süper Ligi AllSvenska'da 18 Maçta 15 gol atan Sierra Leonelli oyuncu Bangura, İsveç Liglerinin Mart'ta başlamasının avantajıyla formda olduğu bildirildi. AIK Takımı tarihinin en büyük transfer satışını yaptı'' diyen AIK Stockholm futbol takımının başkanı Johan Strömberg, ''Türk takımı Bursaspor'u kutluyorum. Manchester City Bungura'yı kadrosuna katmayı çok istiyordu. Ama Bursaspor daha fazla fedakrlık göstererek yıldız oyuncuyu kadrosuna kattı." şeklinde konuştu.

Teteh Bangura'nın çok formda olduğunu söyleyen başkan Johan Strömberg, Sierra Leoneli oyuncunun Bursaspor'a UEFA Kupasında büyük katkı sağlayacağını sözlerine ekledi.

BANGURA SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇTİ

Bursaspor'un İsveç'in AIK Stockholm takımından 5 yıllığına transfer ettiği Sierra Leonelli forvet Teteh Bangura, sağlık kontrolünden geçti.

AIK Stockholm takımıyla her konuda anlaşıldıktan sonra sabah saatlerinde Bursa'ya getirilen Bangura, dinlenmeye fırsat bulamadan sağlık kontrolüne alındı. Yetenekli futbolcu, Acıbadem Bursa Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Golcü oyuncu, Bursasporlu taraftarlarla buluşmayı iple çektiğini dile getirdi.

Bangura, 18 Ağustos Perşembe günü oynanacak UEFA Avrupa Ligi Play Off maçı kadrosuna yetiştirilmeye çalışılıyor. Sağlık kontrolünün ardından 5 yıllık resmi sözleşme imzalayacak olan Teteh Bangura'nın ismi UEFA'ya bildirilecek.