BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  SPOR

Liverpooldan UEFAya tepki

İngiltere Spor Bakanı Richard Caborn, UEFA'ya sert tepki göstererek Liverpool'u destekledi

Abone ol

İngiltere Spor Bakanı Richard Caborn, Premier Lig ekiplerinden Liverpool'un, ''Avrupa'nın en kötü davranışlı taraftarlarına sahip takımı'' ilan edilmesine tepki gösterdi.

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) Başkanı Michel Platini'nin, kendisine bir yazı göndererek, Liverpool'un, son 4 yılın verilerine bakıldığında ''Avrupa'nın en kötü davranışlı taraftarlarına sahip takımı'' ve Liverpool taraftarlarının da ''Avrupa maçlarında en kötü davranış sergileyen taraftarları'' ilan edildiğini bildirmesi üzerine Caborn, bir açıklama yaptı.

Caborn, yaptığı açıklamada, ''Aslında UEFA'nın, Liverpool ya da İngiliz taraftarlarla bir alıp veremediği yok. Bu açıklamalar kasti değil, ancak UEFA, bu şekilde suçu başka şeylerde arayacağına sorumluluğu üstlenmeli. Olaylara bakarak çözüm üretmeliyiz. Önemli olan geçmişte ne olduğu değil, gelecekte bu olayların nasıl engelleneceğidir'' diye konuştu.

Liverpool Kulübü Başkanı Rick Parry'yi bu sabah arayarak fikirlerini söylediğini ifade eden Caborn, ''Aynı mesajı yarın Michel Platini'yi gördüğümde ona da ileteceğim'' dedi.

Rick Parry ise Liverpool'un resmi internet sitesine yaptığı açıklamada, dünkü açıklamaları nedeniyle UEFA Basın Sözcüsü William Gaillard'ı eleştirerek, şunları söyledi:

''Şaşırtıcı olan şudur ki, henüz bir süre önce kendisi Liverpool taraftarlarını (iyi davranışlı) olarak tanımlamıştı. Atina'da organizasyon aksaklığından doğan sorunlar tek bir grubun suçuymuş gibi gösterildi. Oysa Platini ve Gaillard, bir süre önce Chelsea'yi yendiğimiz Şampiyonlar Ligi yarı final maçı sonrasında bizi arayarak tebrik etmişlerdi. Aynı şekilde 2005 yılında İstanbul'da Milan ile yaptığımız final maçı sonrasında bizi ve taraftarlarımızı öven, 2001 yılında da Monte Carlo'da verdikleri bir davetle,Alves ile yapılan UEFA Kupası final maçının ardından taraftarlarımızı (yılın taraftarları) seçen de yine kendileriydi.'' Parry, ayrıca Atina'da çıkan olayların açıklamasını UEFA'ya sunduklarını ve yanlış giden tüm olaylar için üzgün olduklarını bildirdiklerini kaydetti.