BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Yılmaz Mumcuya kötü vurdu

Eski başbakanlardan Mesut Yılmaz canlı yayında ANAVATAN lideri Erkan Mumcu'ya sert eleştiriler yöneltti..

Abone ol

Yılmaz, Kanal D Haber'de Mehmet Ali Birand'ın sorularını yanıtladı. Erkan Mumcu'nun kendisini terörist başı Abdullah Öcalan ile kıyaslamasını nasıl değerlendirdiği sorusu üzerine Yılmaz,  ''Biraz fazla konuşmaya meraklıysanız, öyle bir söz edersiniz ki o söz bütün hayatınız boyunca sizi takip eder. Burada da böyle bir durum söz konusu oldu. Ondan sonra ertesi gün pişman olmanız, özür dilemeniz bile fayda etmez'' diye konuştu.

Mumcu kendine güvensiz

Yılmaz, merkez sağda birleşmenin neden gerçekleşmediğine ilişkin olarak da şunları söyledi: ''Şahıslardan ziyade burada bir güven eksikliği söz konusu. Polemik yapmak istemiyorum, ama Sayın Erkan Mumcu'nun sorunu ne kendisine güveni var ne de millete güven veriyor.  Anavatan Partisi'nden niye seçime çeyrek kala ayrıldığını, niye AKP'ye gittiğini, oradan niye ayrıldığını, şimdi bu bütünleşmeye niye muvaffak olamadığını bir türlü topluma anlatamadı.''

Mumcu birleşmeyi sabote etti

Yılmaz, bu işleri ciddiyetle ve sorumluluk bilinciyle götürmek gerektiğini ifade ederek, geçen cuma günü Anavatan ile DP Genel Başkan yardımcıları toplantı yaparken, Mumcu'nun bir kanalda bu birleşmenin olmayabileceğini ifade ettiğini ve DP'yi suçladığını dile getirdi. Yılmaz, ''Sadece bu hareket dahi bu birleşmeyi sabote eden son bir hareket oldu'' dedi.

Prestij meselesi yaptım

"Benim liderlik iddiam yok" diyen Yılmaz, "Ben doğrusu bu meseleyi biraz da prestij meselesi yaptım, bir partinin kanatları altında meclise girmek istemiyorum, kendi gücümle girmek istiyorum'' dedi.

Anavatan bana göre bitti

''ANAVATAN bitti mi?'' sorusuna da Yılmaz, ''Bana göre bitti, en azından benim için bitti'' karşılığını verdi.Yılmaz, ''Erkan Mumcu?'' sorusunu ise ''Erkan Mumcu'nun yolu açık olsun'' diye yanıtladı.