BIST 10.209
DOLAR 32,37
EURO 34,78
ALTIN 2.395,33
HABER /  GÜNCEL

Lisede zam tepkisine polis müdahalesi

Baltalimanı Behçet Kemal Çağlar Lisesi’nde bazı öğrencilerin kantin zamlarını protesto etmesi üzerine okul yöneticileri polis çağırdı.

Abone ol

 Sarıyer Behçet Kemal Çağlar Lisesi’nin bazı öğrencileri, evden getirdikleri yiyecekleri okul arkadaşlarıyla paylaşarak zam yapan kantini boykot etti.

 Okul yöneticilerinin engeliyle karşılaşan eylemcilerden üçü okula çağrılan polis tarafından güç kullanarak gözaltına alınıp polis merkezine götürüldü. Öğrenciler daha sonra serbest bırakıldı. Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden aldıkları bilgiye göre, gözaltına alınan gençlerin öğrenci olmadığını ve eylem yapan öğrenciler hakkında da disiplin soruşturması başlatıldığını belirtti.

Baltalimanı’ndaki lisenin öğrencileri önceki gün kantin zamlarını protesto etmek istedi. Bazı öğrenciler, topluca aldıkları simitlerle evlerinden getirdikleri kek ve börekleri okulda birbirleriyle paylaştı.

Polisten sert müdahale

Öğrencilerin ifadelerine göre, bir müdür yardımcısı önce yiyeceklerin satıldığını öne sürdü. Öğrenciler satış yapmadıklarını söyleyince, “Bu simitlerin içinde uyuşturucu satmadığınızı nereden bileyim?” diyerek etkinliğin bitirilmesini istedi ve masayı dağıtmaya çalıştı. Öğrencilerin karşı koyması üzerine yönetim polis çağırdı. Okul bahçesine polis araçları geldi.

İddiaya göre, su almak için dışarı çıkan bir öğrenciye polis sert şekilde müdahale ederek polis aracına bindirdi. Polis, engellemek isteyen iki genci de darp ederek araca aldı. Okul bahçesinde toplanan birçok öğrenci olayı protesto etti. Öğrenciler,  slogan atarken, bazı öğretmenler de araçtaki öğrencilerin serbest bırakılmasını istedi.

Karakola götürülen üç genç ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. Öğrenciler boykot sürecinin, zamlarla ilgili sınıf temsilcilerinin okul müdürüyle görüşme taleplerinin reddedilmesi üzerine başladığını belirtti.