BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Ankara'ya 5 yeni ilçe teklifi

CHP'li Yılmaz Ateş Ankara'ya 5 yeni ilçe kurulması için Meclis'e yasa teklifi verdi.

Abone ol

CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş, Ankara'da 5 yeni ilçe kurulması için yasa teklifi verdi. Teklifte, Temelli, Hasanoğlan, Yenikent, Batıkent ve Çayyolu'nun ilçe olması isteniyor.

Teklifin gerekçesinde, kamu hizmetlerinin daha yaygın, eşit ve nitelikli olarak verilmesi, var olan belediyelerin yükünün azaltılarak vatandaşlara daha sağlıklı ve hızlı olarak ulaştırılmasının amaçlandığı ifade edildi.

Kurulması öngörülen ilçelere bağlanması talep edilen mahalleler ise şöyle:

Temelli: Babayakup, Gedikli, Güreş, Hıdırşeyh, Poyraz, Olukpınar, Macun, Yenidoğan, Atatürk, Cumhuriyet, Hürriyet, İstiklal, Alagöz, Alcı, Beyobası, Bacı, Çokören, Girmeç, Hisarlıkaya, Malıköy, Ücret, Türkobası ve Yenihisar.

Hasanoğlan: Lalahan (Belde), Yeşildere (Belde), Şehitlik, Havuzbaşı, İstasyon, Fatih, Bahçelievler ve Muzaffer Ekşi.

Yenikent: Atatürk, Mareşal Çakmak, Menderes, Çoğlu, İncirlik, Mülk, Yenikayı, İlyakut, Akçaören, Hürriyet, Cumhuriyet, Adalet ve Erkeksu.
Batıkent: Karacakaya, Yuva, Memlik, Susuz, Yakacık, Ostim, Ergazi, Batısitesi, İlkyerleşim, İnönü, Kardelen, Kentkoop, Uğur Mumcu ve Yenibatı.

Çayyolu: Çayyolu, Aşağı Yurtçu, Bağlıca, Şehitali, Beytepe, Taşpınar, Yapracık, İncek, Yukarıyurtçu, Tuluntaş, Fevziye, Ballıkuyumcu, Alacaatlı, Dodurga, Mutlukent, Konutkent, Yaşamkent, Koru Mahallesi, Ahmet Taner Kışlalı, Mustafa Kemal, Söğütözü, Ortadoğu, Dumlupınar, Bilkent ve Ümit Mahallesi.