BIST 10.481
DOLAR 32,24
EURO 35,07
ALTIN 2.473,50
HABER /  GÜNCEL

Trabzonspor'u böyle bitirecekler!

Spor dünyasının polemik ustası yazarlarından Hıncal Uluç'tan olay iddialar...

Abone ol

Sabah yazarı Hıncal Uluç yine olay açıklamalara imza attı. Uluç'a göre şampiyonluk onlara hayal. Bu sene şampiyonluğu Trabzon’a yedirmeyecekler.

Önce Aykut Kocaman sonra Aziz Yıldırım'ın hakemleri eleştirmesi bu tartışmanın fitilini ateşledi. Fenerbahçe camiasını kızdıracak açıklamalarda bulunan Uluç, Trabzonspor'un sert tepki vermemesini de eleştirdi. Sabah'ın internet sitesine haftanın değerlendirmesini yapan Uluç'un iddiası futbol kamuoyunda çok tartışılacak gibi.  İşte Uluç'un açıklamaları:

YILDIRIM ACIK AÇIK SÖYLEDİ

"Gazeteleri dehşet içinde okudum. Sadri Şener’e, Şenol Güneş’e Trabzonlu futbolculara ve Trabzonlu taraftarlara şimdiden söylüyorum: Şampiyonluk onlara hayal. Bu sene şampiyonluğu Trabzon’a yedirmeyecekler. Açık açık söyledi Aziz Yıldırım. Bütün gazeteler de manşetti. “Ben ikinci devre hakemlerin canına okuyacağım. Sadece okumakla da kalmayacağım.” Yani itiraflara bak ya!.. “Ben susuyorum diye onlar da susuyordu.” Kankaları ya! “Onlar da konuşacak artık” dedi ve ertesi gün Beşiktaş Futbol Komitesi Başkanı ve Asbaşkan Serdal Adalı hemen destek verdi.

TRABZONSPOR'U BİTİRECEKLER

İkinci devre Türkiye ligini yönetecek bütün hakemler şiddetli bir baskı altında olacaklar ve Trabzonspor’u bitirecekler. O 9 puan farka kimse güvenmesin. 19 puan gerideki Galatasaray’ı bile yetiştirebilirler. Bu kadar açık. Bu kadar net konuşuyorum. Çünkü Aziz Yıldırım bu açıklama yaptı, günlerce gazetelerde yer aldı.

'GIK' DİYEN OLDU MU?

Bugün günlerde salı; Merkez Hakem Komitesi Başkanı Oğuz Sarvan’ın ‘gık’ dediğini duyan oldu mu? Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener kardeşimin ‘gık’ dediğini duyan oldu mu? Herhangi bir gazetede veya herhangi bir köşe yazısı okudun mu ‘Aziz efendi ne yapıyorsun sen?’ diye... Trabzonluların sesi çıkmadı ya! Hayret ediyorum ya! Ben Sadri Şener’in yerinde olsam ‘İkinci yarı başlayana kadar Aziz Yıldırım bu lafların hesabını vermezse ben takımımı ligden çekiyorum’ diye açıklardım. Böyle şey olur mu?

TRABZONSPOR 5. BİTİRİNCE

Sezon sonunda Trabzon ligi 5. bitirince ‘Vay, Hıncal haklıymış’ diyecekler. Ne işe yarayacak! Geçmiş ola... Hafta sonu Aziz Yıldırım kaynaklı o haberlerin bir tek anlamı var: ‘Bu ligi Trabzon’a yedirmeyeceğiz. Ben ve arkadaşlarım. Yani Beşiktaş ve Galatasaraylı yöneticiler. Bitmiştir.

HAKEMLERİ KİMSE SAVUNMADI

Sahada hiç bir şey olmasa ve Trabzon da şampiyonluğa ulaşamaza bu laflar kafa karıştıracak aslında... Ben bu lafların etkisinde kalmayacak hakem düşünemiyorum. Çünkü adam resmen meydan okudu. Tekrar söylüyorum; Merkez Hakem Komitesi savunmadı hakemleri, federasyon savunmadı hakemleri, medya savunmadı hakemleri, Trabzon da bir şey demedi! Şampiyonluğuna göz dikilen Trabzon bir şey demedi! Hakemin bir buçuk saatlik bir maçta aldığı para bu ülkenin birinci derecede memur maaşı. Genel müdür maaşı yani. Bir devlet dairesinin genel müdürünün bir ayda kazandığını bir buçuk saatte kazanıyor. Bunu riske etmek ister mi hakem? Niye etsin!

BU KADAR BASİT

Kendisini kimsenin savunmadığı bir ortamda niye etsin? ‘Aziz’in istediği düdüğü çalar sefamı sürerim.’ Bundan sonra penaltılar Fener’e, görünmeyen penaltılar Trabzon’un. Bu kadar basit. Üç tane Trabzon’un aleyhine penaltı verdin mi? Trabzonlular itiraz eder etmez kırmızıları da suratlarına çarptın mı; Trabzon biter. İkinci yarının 5. haftasında Trabzon biter. 9 puan falan kalmaz. Açıkça onu ilan etti adam ya.