BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,17
ALTIN 2.247,19
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Lise nakil sonuçları sorgu ekranı MEB TEOG 2. nakil sonucu

Lise nakil sonuçları sorgu ekranı meb.gov.tr'de. TEOG 2'nci lise nakil sonuçları ve lise boş kontenjanları listesi MEB'le aynı anda internethaber.com'da.

Abone ol

Lise nakil sonuçları açıklandı. MEB bugün lise 2'nci nakil sonuçları ve lise boş kontenjanları listesini meb.gov.tr'den bugün saat 10.00'da açıklandı. Lise nakil başvuru yapanlar nakil sonuçları ve lise boş kontenjanları internethaber.com'da.

Lise 2'nci nakil sonuçları sorgu ekranı ve lise boş kontenjanları listesi 29 Ağustos 2016 için yukarıdaki ekrana tıklayınız.

LİSE 3. NAKİL BAŞVURULARI BUGÜN

TEOG 2'nci nakil sonuçları bugün belli oldu. 1. dönem nakil başvuru sonuçlarında boş kalan kontenjanlara göre 2. nakil sonuçları da açıklandı. Lise 3'üncü nakil başvuruları bugün başlayacak.

Yerleştiği okuldan memnun olmayan veya tercihlerinin hiçbirine yerleşemeyerek otomatik olarak kaydı açık liseye yapılan öğrencilere, nakil döneminde üç tercih hakkı verilecek. Nakillerde il veya ilçe sınırlaması olmayacak. Yerleştirmeler merkezi olarak yapılacak. Adayların başvurularını mezun oldukları okula yapması gerekiyor. Ağustos’taki üç nakil döneminde de adaylar, tercihlerini okulların puan denkliğine bakmadan yapabiliyor. Ancak uzmanlar yüzdelik dilimin çok üstündeki okullara girmenin düşük bir şans olduğunu söylüyor. Uzmanlar, yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından tüm kontenjanları dolan okullara da, adayların  yazabileceğini söylüyor. Çünkü okullar arasında geçişler mümkün olduğu için, her an kontenjanlarda boşluklar oluşabilir.

LİSE BOŞ KONTENJANLARI LİSTESİ 29 AĞUSTOS 2016

TEOG nakil tarihleri MEB tarafından açıklanarak istenilen okula "boş kontenjan hakkı üzerinden" E-Okul sitesinden yapılabilecek. Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) yerleştirmelerinin ardından bu kez de yerleştikleri okullardan daha üst tercihlerine gitmek isteyen, açık liseye kaydedilen ya da özel okula kayıt yaptıran ama devlet lisesi isteyenler için nakil uygulaması başlıyor. Geçiş konusunda "açık lise" konusu dikkate alınaraktan üç kez işlem hakkı verilecek. TEOG nakil tarihleri, boş kontenjan alanında iki site üzerinden gerçekleşecektir.

KAYIT İŞLEMLERİ NASIL YAPILACAK?

8’inci sınıfta öğrenim gören ve tercihte bulunan tüm öğrencilerin ortaöğretim kurumlarına yerleştirme işlemleri; tercihleri doğrultusunda, okul kontenjanlarına göre, YEP üstünlüğü, esas alınarak yapılacaktır. 

Yerleştirme işlemleri sonucunda öğrencilerin öğrenim görmeye hak kazandıkları okullar belirlenmiş olup, kayıtları sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır. 

LİSE NAKİL BAŞVURU TARİHLERİ

Birinci nakil dönemi, 15-19 Ağustos yerleştirmeye esas birinci nakil tercih başvuruları alınacak. 22 Ağustos’ta sonuçlar açıklanacak.

İkinci nakil dönemi, 22 Ağustos’ta başlayacak ikinci nakil dönemi başvuruları için son tarih 26 Ağustos. 29 Ağustos’ta da nakillerin sonuçları ilan edilecek.

Üçüncü nakil dönemi, Son nakil dönemi için başvurular ise 29 Ağustos’ta başlayacak. 2 Eylül’de tamamlanacak nakil tercihlerinin sonuçları 5 Eylül’de duyurulacak.