BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Linç girişiminin bilançosu

Şırnak'ta meydana gelen linç girişiminden sonra bugün durum sakin. Dünün bilançosu ise şöyle;

Abone ol

Şırnak Valisi Selahattin Aparı, hastaneye kaldırılan tutuklu sanığa yönelik linç girişiminden sonra meydana gelen olaylarda 1 kişinin öldüğünü, 1 sivil ve 75 güvenlik görevlisinin yaralandığını söyledi.

Yaralıların durumlarının hafif olduğunu, sadece 2 asker ve seken kurşunlardan bacağından yaralanan 1 vatandaşın tedavi gördüğü öğrenildi.

HASTANEDE BÜYÜK HASAR

Şırnak Devlet Hastanesi, olaylar sırasında büyük oranda tahrip oldu. Hastanedeki maddi hasarın 500 bin YTL civarında olduğu tahmin ediliyor. Poliklinikler tamamen kullanılamaz hale gelirken, hastalar Cizre'ye sevk edildi. Kapatılan hastane ancak 10 gün sonra hizmete girecek.

ÖLEN KİŞİ HASTANE ÇALIŞANI

Olaylar sırasında hayatını kaybeden Hasan Söyler'in kız kardeşi Belçım Söyler de ağabeyinin öldürülmesinden sorumlu olanların bulunmasını istedi.
Hasan Söyler'in Şırnak Devlet Hastanesinde sözleşmeli olarak çalıştığı öğrenildi.

OLAYLARIN NEDENİ

İki kız çocuğunu öldürdüğü ve 6 kız çocuğuna da tacizde bulunduğu iddiasıyla 10 gün önce tutuklanan A.B'nin (21) cezaevinde başka bir tutuklu tarafından sopayla dövülmesi üzerine tedavi için Şırnak Devlet Hastanesine getirildiği sırada A.B'ye linç girişiminde bulunan bir grubun, hastaneye zorla girmek istemesi üzerine olaylar çıkmıştı.//