BIST 10.269
DOLAR 32,27
EURO 34,83
ALTIN 2.433,84
HABER /  SPOR

Ahmet Çakardan şok sözler

ATV'nin Santra programına, Ahmet Çakar'ın, "Selçuk Dereli, Denizli maçının diyetini ödedi" sözleri damga vurdu.

Abone ol

Dün gece atv'de yayınlanan Sant programında Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanan olaylı derbi maçı masaya yatırıldı. Maçın analizinden çok, kötü bir yönetim sergiliyen hakem Selçuk Dereli programa damgasını vurdu.

Maçla ilgili yorumu istenen Gürcan Bilgiç, tam konuşmaya başladığı bir sırada, yorumcu Ahmet Çakar, zehir zemberek açıklamalarla Bilgiç'in sözlerini kesti. Sözlerine, hakem Selçuk Dereli'yi eleştirerek başlayan Çakar, "Geçen yıl Fenerbahçe'nin şampiyonluğunun elinden alındığı Denizlispor maçında korkunç hatalar yapan Dereli, bu maçta diyet borcunu ödemiştir" sözleriyle şimşekleri üzerine çaktı.

Hakemin yaptığı hatalardan çok maçın atmosferi gereği maçın tatil edilmesi gerektiğini söyleyen Çakar, "Önder'in topa elle müdahale etmesi sonucu oluşan penaltıyı vermeyen Dereli, Galatasaray'ın 1 puanını Fenerbahçe'ye verdi" yorumunda bulundu.

Tam bu sırada devreye giren Kazım Kanat ise, sözlerine Çakar'ı eleştirerek başladı. Kanat, "Bana göre, Selçuk Dereli'nin bu maçta ufak tefek bir iki hatasının dışında ciddi bir hatası olmamıştır. Hakem camiasından gelen Çakar'ın böyle insanları zan altında bırakması yanlıştır" dedi.

Kanat'ın bu sözlerine Bilgiç'in de destek vermesi tartışmayı alevlendirdi. Pozisyonlar üzerine yorum yapmaya başlayan Çakar, "Luganu'nun ikinci sarı karttan kırmızı kart görmesi gerektiğini, Sabri'ye yapılan faulun sarı kart ile hatta kırmızı kart ile cezalandırılması gerektiğini, Önder'in topa elle müdahale ettiği için penaltı olması gerektiğini" söyledi.

Kanat ise, tam tersi görüşler savununca tartışma çıktı. Çakar'ın olayları tek tek anlatması üzerine Kanat, "Hocam beni aptala çevirdin. Sizi yargılayan bir hakim size ne tür bir ceza vermesi gerektiğini şaşırır" sözleri ile ortamı biraz yumuşattı. Çakar, Selçuk Dereli'nin hiçbir zaman hakem olamayacağını da sözlerine ekledi...