BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,02
ALTIN 2.512,86
HABER /  GÜNCEL  /  OTOMOBİL

Toyota Auris modeli Türkiyede

Toyota'nın yeni Hatchback modeli Auris Türkiye'de üretilecek. Şirketin üst düzey yöneticisinden şu açıklama geldi:

Abone ol

Toyota Türkiye Genel Müdürü ve üst düzey yöneticisi Kazuhiro Kobayashi, Toyota'nın yeni Hatchback modeli Auris'in, Türkiye fabrikasında Corolla Verso, İngiltere fabrikasında ise Avensis modeli ile birlikte üretileceğini bildirdi.

Kobayashi, yaptığı yazılı açıklamada, Avrupa pazarında Hatchback modeline yönelik yüksek talebi karşılama amacıyla geliştirilen Auris modelinin, Türkiye'de üretilme kararı aldıklarını, bu kararın arkasında, Toyota'nın pazara en yakın yerde üretim yapma temeline dayanan, yerlileştirme stratejisinin yattığını kaydetti.

Kobayashi, açıklamasında şunlara yer verdi. ''Yüksek kalitede üreteceğimiz Auris modeli, Toyota'nın Avrupa'da 2008 yılı itibariyle 1,2 milyon adet olan araç satış hedefini gerçekleştirmesine katkıda bulunacaktır. Adapazarı fabrikasında yılda yaklaşık 60 bin adet üretilecek olan Auris, üretimin yüzde 40'ını oluşturacaktır. Yüksek kalitesi, farklı dizaynı, geniş iç hacmi ve konforu ile Auris, Adapazarı fabrikasında, 3 dizel ve 2 benzinli motor seçenekleri ile 3 ve 5 kapılı olarak üretilecektir. Auris, aynı zamanda Euro IV emisyon standartları ile de uyumludur. Auris, tüm bu özellikleri ile Toyota'nın Avrupa'daki satışlarını artırma stratejisinin merkezinde yer alan bir model olacaktır.''