BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,93
ALTIN 2.434,73
HABER /  GÜNCEL

Ligden düşme tarihe karışıyor

Premier Lig'deki kulüplerin bazılarının, gelirlerin artması amacıyla küme düşme uygulamasının kaldırılmasını talep ettikleri belirtildi. Futbol Federasyonu ise öneriyi ciddiye almadığını açıkladı.

Abone ol

İngiltere Premier Ligi'ndeki küme düşme uygulamasının kaldırılmasının talep edildiği bildirildi.

Premier Lig Menajerler Derneği başkanı Richard Bevan tarafından yapılan açıklamada, ligde yabancı şahıs ve şirketler tarafından sahip olunan kulüplerin, küme düşmenin kaldırılması yönünde bir talebi olduğu belirtildi.

Premier Lig yönetiminden ise söz konusu talebin hayata geçme şansı olmadığı açıklaması yapıldı.

Lig yönetimi, küme düşme ve çıkmanın futbol yönetmeliklerinin bir parçası olduğunu savunarak, Premier Lig'de yaşanan mücadeleyi artırdıkları bildirdi.

'Gelirler artacak'

Premier Lig Menajerler Derneği başkanı Richard Bevan'ın dile getirdiği talebin dört ya da beş kulübün daha yabancı sahipleri olması halinde daha güçlü bir biçimde dile getirilebileceği tahmin ediliyor.

Bevan, Premier Lig'deki kulüplerin sahiplerinin gelirlerinin, küme düşmenin kalkması halinde artacağını, bu sebeple de yabancı ya da İngiliz sahipler için çekici bir fikir olduğunu belirtti.

Hâlihazırda Premier Lig'de bulunan yirmi kulübün yarısına yakını, yabancı şirket ya da şahıslara ait.

Son olarak Blackburn Rovers da, Manchester United, Manchester City, Liverpool ve Chelsea gibi yabancılar tarafından sahip olunan Premier Lig kulüpleri arasına katıldı.

Ancak Premier Lig'i düzenleyen kuralların değiştirilmesi için en az on dört kulübün onayı gerekiyor.

Ayrıca İngiltere Futbol Federasyonu’nun kulüplerin kararlarını veto etme hakkı bulunuyor.

Premier Lig yönetiminden yapılan açıklamada Bevan’ın dile getirdiği küme düşmenin kaldırılması talebinin tanınmadığı belirtildi.

Futbol reformu talebi

Menajerler Derneği başkanı Richard Bevan'ın açıklaması, İngiliz hükümetinin geçen hafta ülkedeki futbolun idare biçimin değişmesi gerektiği yönündeki çağrısının ardından geldi.

Spor Bakanı Hugh Robertson tarafından gündeme taşınan reform kapsamında futbol federasyonun idaresi altında gerçekleşen kulüplerin mali yönetiminin ve borçlarının mercek altına alınması bekleniyor.

Hükümet ayrıca futbol federasyonu yönetim kurulunun yapısının gözden geçirilmesini talep etti.