BIST 9.677
DOLAR 32,59
EURO 34,87
ALTIN 2.502,93
HABER /  DÜNYA

3000 bin yıl sonra bir ilk gerçekleşti

İngiltere’de bir süre önce hayatını kaybeden taksi şoförü Alan Billis, bir televizyon kanalının "mumyalama projesi" için kullanıldı.

Abone ol

Ocak ayında 61 yaşındayken akciğer kanserinden hayatını kaybeden Billis, ölmeden önce vücudunu Channel 4 İngiliz kanalının 3 bin yıl önce uygulanan mumyalama yönteminin günümüzde deneneceği projesinde kullanılması için bağışladı. 

Ocak ayında akciğer kanserinden ölen İngiltere'deki Torquay bölgesinde taksi şoförlüğü yapan 61 yaşındaki Alan Billis, bilim adamları tarafından vücut muhafaza teknikleri kullanılarak mumyalandı.

Dün gece üç çocuğuyla Kanal 4 te bir belgesel bir programına çıkan Alan Billis 'in 68 yaşındaki eşi Janet Billis, süreci anlatırken Kanal 4 televizyonu da Billis'in mumyalanmış görüntülerini yayınladı.

İşlemi gerçekleştiren Dr Stephen Buckley süreci şöyle anlattı: 'Alan Billis'in Ocak ayında ölümünden sonra iç organları, beyni ve kalbi hariç bedeni kavanoz içinde tutuldu, derisi çeşitli yağlarla ve tuz çözeltisi ile yıkandıktan sonra cam bir tankın içinde 1 ay tutuldu, kurutma odasına yerleştirirdi ve sarıldı' dedi. Mumyalanmayı seçti

Radyo Times ile röportaj yapan eşi Janet Billis 'Bu işlemi üzücü bulmadık. Korkutucu hiç bir şey yoktu' diye konuştu.