BIST 9.774
DOLAR 32,52
EURO 34,98
ALTIN 2.435,20
HABER /  POLİTİKA

Mahkemeden Elçi'yi şok eden karar

Diyarbakır milletvekili ve KADEP Genel Başkanı Şerafettin Elçi için 33 yıl hapisz cezası istendi...

Abone ol

Diyarbakır Milletvekili ve KADEP Genel Başkanı Şerafettin Elçi hakkında, iki ayrı mitinginde yaptığı konuşma ile PKK'lılar için düzenlenen cenaze törenine katıldığı gerekçesiyle açılan davada 33 yıla kadar hapis cezası istendi.

Diyarbakır Milletvekili Şerafettin Elçi, hakkında, 'Terör örgütünün propagandasını yapmak', 'Örgüt adına suç işlemek' ve 'İzinsiz gösteriye katılmak' suçlarından 33 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Diyarbakır Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Elçi'nin 13-14 Mayıs 2011 tarihinde Şırnak'ın Uludere İlçesi'ndeki çatışmada güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada öldürülen 12 terörist için Diyarbakır'da düzenlenen yasadışı yürüyüşe katılarak, örgüt mensupları için saygı duruşunda bulunduğu belirtildi. İddianamede, Elçi'nin 14 Mayıs ve 4 Haziran'da Diyarbakır İstasyon Meydanı'nda gerçekleştirilen iki ayrı mitingde yaptığı konuşmalarda suç unsuru tespit edildiği ifade edilerek, "Şüpheli Elçi, konuşmasında terör örgütü PKK'dan 'özgürlük hareketi', mensuplarından ise 'gerilla ve şehit' diye bahsederek, terör örgütünün propagandasını yaptığı anlaşılmıştır" denildi.

Elçi'nin, milletvekili seçimleri öncesinde bazı basın yayın organlarında yer alan açıklamalarında da terör örgütünün propagandasını yaptığı öne sürülen iddianamede,

4 kez "Terör örgütünün propagandasını yapmak", "2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu"na muhalefet etmek ve "Örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek" suçlarından toplam 33 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istendi.