BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,92
ALTIN 2.444,20
HABER /  GÜNCEL

Terör örgütü Bitlis'i kana buladı!

Bitlis'in Güroymak ilçesinde patlama meydana geldi. Patlama sonucu 5 polis şehit oldu...

Abone ol

Bitlis'in Güroymak ilçesinde meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 5 polis memuru şehit olurken, 3 sivil vatandaş öldü. Saldırıda 3 kişi de yaralandı. Ölen vatandaşlardan biri ise iki yaşında bir kız çocuğuydu.

ASKERİ KONVOYUN GEÇİŞİ SIRASINDA PATLAMA... TIKLAYIN 

TUNCELİ'DE KARAKOLA SALDIRI... TIKLAYIN

Bitlis karayolunun 5’inci kilometresindeki Kolbaşı Mevkii’ndeki bombalı saldırı saat 15.45 sıralarında meydana geldi. Katliam yapmayı planlayan PKK'lı teröristler araç trafiğinin yoğun olduğu asfalt yoldaki menfezden yararlanarak yerleştirdikleri tahrip gücü bombayı, polise ait zırhlı araç geçerken uzaktan kumandayla infilak ettirdi. 

ŞEHİTLERİN KİMLİKLERİ BELİRLENDİ... İŞTE TAM LİSTE... TIKLAYIN 

Patlamanın şiddetiyle havaya uçan zırhlı araçta bulunan 5 polis şehit oldu. O sırada olay yerinden geçen ve sürücüsünün kimliği henüz öğrenilemeyen 49 AV 959 kamyonette bulunanlardan 2 yaşındaki kız ile babası yaşamını yitirdi.

Patlamada yaralanan 3 kişi de olay yerine sevk edilen ambulanslarla Bitlis Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı. 

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN...

BU BİR VAHŞET!
Patlama sonrası yaşananları bir 'vahşet' olarak tanımlayan görgü tanığı, yaşadıklarını şöyle anlattı. Haberle ilgili detaylı bilgi için TIKLAYIN!..

SİVİLLER KAMYONETTEYDİ!

Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Güroymak ilçe girişinde menfeze döşenen kablolu bir patlayıcının, uzaktan kumandayla patlatıldığını belirterek, ''Patlamada 5 polis memuru şehit oldu, 2 vatandaş da hayatını kaybetti'' dedi.

Yılmaz, saldırının ardından 4 kişinin de yaralandığını ve yaralıların ambulanslarla Bitlis Devlet Hastanesinde tedavi altına alındığını ifade ederek, ''Olayın ardından bölgede geniş çaplı hava ve kara operasyonları başlatıldı'' diye konuştu.

Olayda hayatını kaybeden sivil vatandaşların, polis aracının arkasında seyir halinde olan kamyonette bulunduğu öğrenildi.

ŞİDDETLİ PATLAMA

Görgü tanıkları ise patlamanın etkisiyle büyük bir çukurun oluştuğunu ifade etti.

İLK TELEFON ABDULLAH GÜL'DEN

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 5 polisin şehit olduğu, 2 sivilin hayatını kaybettiği Güroymak'taki patlamayla ilgili olarak Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz'dan bilgi aldı.

Cumhurbaşkanı Gül, Güroymak'taki patlama haberini duyar duymaz Bitlis Valisi Yılmaz'ı telefonla aradı. Yılmaz, patlamada 5 polisin şehit olduğunu, 2 sivilin de yaşamını yitirdiğini Gül'e bildirdi

TBMM Genel Kurulu'nda AK Parti, CHP, MHP ve BDP gruplarınca terör kınandı!

SİYASİLER SALDIRI ARDINDAN BUNLARI SÖYLEDİ... TIKLAYIN

İŞTE PATLAMADAN İLK GÖRÜNTÜLER