BIST 9.731
DOLAR 32,52
EURO 34,79
ALTIN 2.423,28
HABER /  GÜNCEL

Siyasiler hain saldırıyı kınadı

Bitlis'in Güroymak ilçesinde teröristlerin yol kenarına kurduğu bombalı tuzakta 5'i polis 8 kişinin yaşamını yitirmesinin ardından siyasi partilerden de kınama geldi.

Abone ol

Bitlis'in Güroymak ilçesinde teröristlerin yol kenarına kurduğu bombalı tuzakta 5'i polis 8 kişinin yaşamını yitirmesinin ardından siyasi partilerden de kınama geldi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, terörün sivil, asker, polis, genç, ihtiyar demeden can aldığını belirterek, Bitlis ve Mardin’deki saldırıların yürekleri yaktığını ifade etti. Kılıçdaroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Bitlis’in Güroymak ilçesindeki patlama ve Mardin’deki terör saldırısını kınadı.

Şehit olan polis memurlarına ve hayatını kaybeden vatandaşlara rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılara da acil şifalar dileyen Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: "Bir insanlık suçu olan terör ile sivil, asker, polis, genç, ihtiyar demeden can alan terörist saldırılardan ikisi Bitlis’te ve Mardin’de yürekleri yaktı. Bitlis’in Güroymak ilçesinde 5 polisin şehit olduğu, 2 vatandaşımızın da hayatını kaybettiği, toplam 7 eve ateşin düştüğü bir terörist saldırıyla daha karşı karşıya kaldık. Mardin-Ömerli karayolunun Hop Tepesi mevkisinde askeri zırhlı aracın geçişi sırasında teröristlerce daha önce yola döşenen patlayıcının, uzaktan kumanda ile patlatılması sonucu da bir Mehmetçik yaralandı. Terörist saldırı sonucu acımızın daha fazla büyümemesi dileğiyle şehit polislerimize ve hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet, ailelerine, emniyet teşkilatımıza baş sağlığı, patlama sonucu yaralanan Mehmetçik ile polis ve vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyor, insanlık suçu terörü de, terörist saldırıyı da lanetliyorum."

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici "Tek bayrak, tek millet, tek vatan, tek devlet ilkesinden hiçbir şart altında taviz verilmeyeceği gerçeğinin, şer odaklarına daha da etkili ve sert şekilde hissettirilmesi gerektiğini" belirtti.

Destici, Bitlis’in Güroymak ilçesinde teröristler tarafından düzenlenen mayınlı saldırıda 5 polis memurunun şehit olması, 2 vatandaşın da hayatını kaybetmesi nedeniyle taziye mesajı yayımladı. Destici, terörle bir şeyler elde edeceğini düşünenlerin, masum insanları öldürenlerin, akıttıkları kanda boğulacak bir sürecin içine girdiklerini ifade etti. Terör eylemlerini kışkırtan ve bu nevi eylemleri zaruri olarak meşru veya kaçınılmaz bulanların "Sorumlu" ve "Mahkum" ilan edilmeleri gerektiğini belirten Destici, şunları kaydetti:

BİRLİK OLALIM

"İtlerin salınıp taşların bağlandığı bu dünyada, aziz vatandaşlarımızı aç köpeklere parçalatmaya ciddi ciddi niyeti olanlara karşı, iktidarıyla, muhalefetiyle, vatandaşıyla Türk milleti bir ve beraber olmalıdır. Bölgedeki Kürt kökenli kardeşlerimiz ve Kürt kökenli aydınlar, gözü dönmüş şekilde çoluğumuza çocuğumuza, kızlarımıza, gençlerimize, hulasa Türk-Kürt ayırt etmeden tüm sivil vatandaşlarımıza karşı cinayet işleyen terörü ve terör örgütünü şiddetle kınamalı ve teröre karşı tavır almalıdır. Bir ’Truva atı’ gibi bu ülkenin meclisine kadar giren, 2 yaşındaki çocuğu katleden, terörü meşru ve savunma refleksi olarak gören siyasi uzantıları ile aralarına mesafe koymalıdır."


Destici, mesajında, "Tek bayrak, tek millet, tek vatan, tek devlet ilkesinden hiçbir şart altında taviz verilmeyeceği gerçeğinin, şer odaklarına daha da etkili ve sert şekilde, terörle mücadelenin tüm yöntemleri hayata geçirilerek hissettirilmesi gerektiğini" bildirdi. Mustafa Destici, patlamada şehit olan polis ve vatandaşlara Allah’tan rahmet, ailelerine sabır, yaralılara acil şifalar diledi.