BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,78
ALTIN 2.431,12
HABER /  GÜNCEL

Kuzey Kore lideri meteoroloji yetkililerini azarladı

Devlet Başkanı Kim Jong-un, Meteoroloji Dairesi'ni ziyaret ederek yanlış hava tahminleri nedeniyle görevlilere tepki gösterdi. Kim, kurumun hizmetlerinin "modern ve bilimsel" olmadığını söyledi.

Abone ol

Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-un Meteoroloji Dairesi'ne ziyaret ederek yanlış hava tahminleri nedeniyle görevlileri azarladı.

Rodong Sinmun gazetesinin haberine göre Kim, zaman zaman çeşitli kurumlara yaptığı "rehberlik ziyaretleri" kapsamında Meteoroloji Dairesi'ne gitti.

Yetkilileri hava durumunu "çoğu kez yanlış tahmin ettikleri için" uyaran Kim, kurumun hizmetlerinin "modern ve bilimsel" olmadığını söyledi.

Kuzey Kore lideri, "halkın can ve malını, anormal hava koşullarından kaynaklanacak felaketlerden korumak için iyi tahminlere ihtiyaç duyulduğunı" belirtti.

Kim'in görevlileri azarlama görüntüleri televizyondan yayınlandı.

Genelde övgüler yağdırıyor

Kuzey Kore lideri "rehberlik ziyaretlerinde" genellikle görevlilere övgüler yağdırıyor, bu kişilerle birlikte gülümseyerek fotoğraflar çektiriyor.

Kim Jong-un yakın bir zaman önce su kayağı üreten bir fabrikayı ziyaret etmiş, gördüklerinden etkilenerek "Burada yapılanlar, hiçbir şeyin imkansız olmadığını gösteriyor" demişti.

Kuzey Kore Devlet Başkanı 2012'de bir tema parkına yaptığı ziyarette ise düş kırıklığına uğradığını söylemişti.

Ülkede hasat mevsimlerinde sık sık kuraklık ya da kasırga felaketi yaşanıyor.

Mayıs'ta yaşanan kuraklıkta binlerce hektar arpa, buğday ve patetes ekili alan zarar görmüştü.

Şubat'ta da son 50 yılın en büyük kuraklık felaketinin yaşandığı açıklanmıştı.