BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,99
ALTIN 2.420,94
HABER /  GÜNCEL

Musul için derhal... Muhalefetin konsolosluk tepkisi

Musul'daki Türk Konsolosluğu'nun basılarak 48 vatandaşın rehin alınmasına MHP ve CHP sert tepki gösterdi.

Abone ol

IŞİD'in Türkiye'nin Musul Konsolosluğunu basarak, Türk vatandaşlarını kaçırması muhalefetin büyük tepkisine neden oldu. Bunun doğrudan devletimize ve egemenliğimize bir saldırı olduğunu belirten MHP, hükümetin derhal Meclis'e bilgi vermesini istedi. Oktay Vural, "Bu olayda Esad'a karşı terör örgütünü destekleyenlerin büyük sorumluluğu vardır" dedi.

MECLİS ACİLEN TOPLANSIN

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, hükümetin olayla ilgili derhal Meclis'e bilgi vermesi çağrısında bulundu. IŞİD'in yaptığının Türkiye Cumhuriyeti devletinin egemenliğine, toprağına bir saldırı olduğunu söyleyen Vural, "Meclis acilen Musul gündemiyle toplanmalıdır. Başbakan, doğrudan bilgi vermelidir. İçerde bayrağımıza, dışarda toprağımıza saldırılması, AKP politikalarının sonucudur" dedi.

BAŞBAKAN MECLİSE BİLGİ VERSİN

Hürriyet'e konuşan Vural, "IŞİD'i ortaya çıkaran nedenler, Suriye'de Esad'a karşı terör örgütlerini destekleyenler, Türkiye üzerinden terör örgütlerine silah devşirenler kimlerdir? Bu sürecin sorumlusu AKP hükümetidir. Bu dışişleri meselesi olmaktan çıkmıştır. Doğrudan başbakan bu konuda TBMM'ye bilgi vermelidir" dedi.

EGEMENLİĞE SALDIRI!

"Suriye uçak düşürdüğünde, bayrak indirildiğinde sesini çıkarmayanlar, Esad'ı indirmek için terör gruplarıyla işbirliği yapanlar parlamentoya gelerek hesap vermelidir" diyen Vural, bunun doğrudan Türkiye'nin egemenliğine bir saldırı olduğunu söyledi. Vural şöyle konuştu:

"TC devletini yönetecek bir irade yoktur. Devrede bir hükümet yoktur. Konsolosluğu boşaltacak bir hükümet yoktur. Başbakan cumhurbaşkanlığı için kampanya yürütmekten başka bir gayret içinde değildir. Bütün bu süreç içinde hükümetin ciddi bir acziyeti olduğu açık ve nettir."

CHP'DEN CUMHURBAŞKANINA ÇAĞRI

CHP İstanbul Milletvekili ve emekli Büyükelçi Osman Korutürk, Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu'nun İŞİD tarafından basılması konusunda, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e çağrı yaptı.
Başbakan Erdoğan'ın "Cumhurbaşkanı olmaya karar vermesi halinde, Bakanlar Kurulu'nu toplamak dahil, her türlü yetkiyi kullanabileceği" açıklamalarını hatırlatan Korutürk, "Madem bu yetki var, şimdi neden kullanılmıyor?" sorusunu gündeme getirdi. Korutürk, "Cumhurbaşkanı Gül, eski bir dışişleri bakanı olarak bu konularda tecrübeli. Bakanlar kurulu'nu toplantıya çağırsın" dedi.