BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,11
ALTIN 2.305,40
HABER /  GÜNCEL

Başbakanlık'tan IŞİD için ilk açıklama

Başbakan Erdoğan IŞİD'in Türk Konsolosluğunu işgal etmesiyle ilgili yaptığı görüşme sona erdi. Başbakanlık'tan ilk açıklama geldi.

Abone ol

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün Musul'daki Türk Konsolosluğu'nu ele geçirmesinin ardından Ankara'da hareketli saatler yaşanıyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Musul'daki gelişmelerle ilgili olarak bazı bakan ve üst düzey bürokratlarla bir araya geldi.

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Başbakanlık Resmi Konutu'nda Musul'daki gelişmelere ilişkin bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Başbakanlıktan yapılan ilk açıklamada 'Gelişmelerin yakından takip edildiği' ve bölgedeki gerginliğin tüm boyutlarıyla değerlendirildiği belirtildi. 

Başbakan Erdoğan'ın başkanlığındaki toplantıya Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Genelkurmay Harekat Başkanı Korgeneral Erdal Öztürk katıldı.

GÜL, KORU'YU KÖŞKE ÇAĞIRDI 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Musul'daki gelişmeler hakkında bilgi almak için Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Naci Koru ile bir araya geldi.

Gül'ün Musul'daki gelişmeler üzerine Koru'yu Çankaya Köşkü'ne çağırdığı öğrenildi.

Muhabir: Kadir Karakuş, Enes Kaplan, Kurbani Geyik




Ayrıntılar geliyor...