BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Kuveytte ticari ofise Rum itirazı

KKTC Kuveyt'te ticari ofis açacağı yönündeki haberler, Kıbrıs Rum yönetimini harekete geçirdi.

Abone ol

Rum basın haberlerine göre, KKTC'nin Kuveyt'te ticari büro açacağının açıklanmasından sonra, Rum Dışişleri Bakanlığı Kuveyt nezdinde itirazda bulundu.

Rum yönetimi sözcüsü Hristodulos Paşardis de, KKTC'nin Kuveyt'te ticari ofis açacak olmasını, ''hoş olmayan bir gelişme'' olarak nitelendirdi. Paşardis, bu gelişmenin, ''yasa dışı rejim'' olarak nitelediği KKTC'ye ''meşruiyet verilmesi anlamına gelmediğini'' savundu.

''Kuveyt'in yıllar önce işgal kurbanı olduğunu'' söyleyen Paşardis, ''Bu trajik tecrübenin, Kuveyt'in devam eden bir 'işgalin' kurbanı olan 'Kıbrıs'a destek olmasında yeterli sebep olduğunu, Kuveyt'in 'Kıbrıs'ı kurban edene, 'yasa dışı' bir varlığı siyasi açıdan güçlendirme çabalarında hiçbir şekilde kolaylık sağlamaması gerektiğini'' savundu.

''Tayvanlaştırma tehlikesi'' olup olmadığının sorulması üzerine ise Rum sözcü, bugün Kuveyt'te, yarın başka ülkelerde KKTC'nin ticari büro açmasının "Tayvanlaştırma anlamına gelmeyeceğini" söyledi.

Bu tarz faaliyetlerin KKTC'nin siyasi olarak konumunun güçlendirilmesi anlamına gelmediğini savunan Paşardis, ''ancak yine de bu çeşit faaliyetleri engellemeye çabaladıklarını'' kaydetti.

Kuveyt Başbakanı Nasır El Muhammed El Ahmed El Sabah'ın önceki gün Ankara'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmelerinin ardından KKTC'nin Kuveyt'te bir ticari ofis açacağı bildirilmişti.