BIST 10.406
DOLAR 32,33
EURO 35,05
ALTIN 2.398,92
HABER /  POLİTİKA

DTPnin Çankaya tavrı netleşti

DTP'Lİ Çankaya seçimi için tavrını koydu: Bundan önceki Cumhurbaşkanılığı nasıl seçilmişse şimdikide öyle seçilecek..

Abone ol

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Genel Başkan Yardımcısı Sırrı Sakık, bundan önceki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde uygulanmış olan kriterlerin, bu seçimde de uygulanması gerektiğini söyledi.

Partisinin Ankara İl Örgütü binasında basın açıklaması yapan Sakık, gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

Bir gazetecinin Cumhurbaşkanlığı seçimi tartışmaları hakkındaki görüşünü sorması üzerine Sakık, ''Parlamento bugüne kadar on Cumhurbaşkanı seçmiş, on Cumhurbaşkanı hangi kriterlerle seçilmişse bugün de aynı kriterler uygulanmalıdır'' dedi.

''Hukuku zorlayarak, baskı uygulayarak halkın iradesine gölge vurulmaması gerekir'' görüşünü ifade eden Sakık, Cumhurbaşkanlığı seçimi için TBMM'nin 367 milletvekili ile toplanması gerektiği düşüncesini de ''zorlama ve hukuk dışı bir anlayış'' olarak değerlendirdi.

Bazı siyasi parti ve sivil toplum örgütlerince düzenlenmesi planlanan mitinglerle ilgili bir soru üzerine, Sakık, ''Türkiye'nin toplumsal dokuları ile oynanmak isteniyor.

Türkiye'yi bir kaosa doğru sürüklemek isteyen güçler var. Türkiye'de ulusal güçler ve milliyetçi güçlerin böyle hesapları vardır'' yanıtını verdi. Sakık, yaptığı basın açıklamasında, son dönemde bazı parti yöneticilerinin tutuklandığını belirterek, bunun ''partisine yönelik baskılar olduğunu'' öne sürdü.