BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  MAGAZİN

Emret Komutanıma 2. operasyon

Emret Komutarnım dizinin oyuncularından bir kişi gözaltında. Bu kez yakalanan kişi Seda Akman değil.

Abone ol

İstanbul'da, "Emret Komutanım" adlı dizinin başrol oyuncularından Seda Akman'ın uyuşturucu aleminde basılmasının ardından aynı dizi de rol alan Cem Uras'ın da jandarmanın çökerttiği çeteden uyuşturucu temin ettiği iddiasıyla gözaltına alındığı ortaya çıktı.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, uyuşturucu tacirlerine yönelik operasyon başlattı. Yapılan çalışmalar sonucu A.T liderliğindeki organize suç örgütünün çeşitli semt ve eğlence mekanlarında uyuşturucu sattığı ve müşteri temin ettiği tespit edildi. Bunun üzerine emniyet ekipleri, şüphelileri takibe başladı.

Üç aylık bir çalışma sonucu Beylikdüzü, Tarlabaşı, Fulya, Kağıthane, Feriköy, Çeliktepe, Etiler, Ulus, Bebek, Gayrettepe ve Taksim'de tespit edilen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Şok baskınlar neticesinde organize şekilde uyuşturucu madde ticareti yaptığı öne sürülen suç örgütü lideri A.T. ile birlikte 11 adamı gözaltına alındı. Çete lideri A.T. ile beraberindeki 11 kişi, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.

Bu arada suç örgütünün uyuşturucu madde sattığı öne sürülen "Emret Komutanım" dizisinde Amerikalı subay rolünde oynayan Cem Uras'ın da aralarında bulunduğu 60 kişinin yerel mahkemeye sevk edildiği öğrenildi. Uras'ın Şişli Adliyesi'nde ifade verdiği ardından serbest bırakıldığı belirtildi.

"Takva" filminin baş rol oyuncularından Güven Kıraç'ın da çete üyelerinden uyuşturucu temin ettiği iddia edilirken, Kıraç'ın jandarma tarafından arandığı ifade edildi.

Şahısların ev ve üzerlerinde yapılan aramada, 133 gram kokain, 45 adet extacy hap, 2 adet kokain içmekte kullanılan düzenek ve bir adet hassas terazi ele geçirildi. Operasyonda yakalanan 4 bayanın irtibat kurdukları kişileri uyuşturucuya alıştırıp organize suç örgütüne müşteri temin ettikleri tespit edildi. Eğitimli polis köpeklerinin de görev aldığı nefes kesen operasyon jandarma kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi.