BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  SPOR

Serkanlı TAUnun hedefi kupa

Euroleague'de Yunanistan'ın Olimpiakos takımını eleyerek 4'lü finala katılmaya hak kazanan TAU'da hedef kupayı almak..

Abone ol

Basketbolda erkekler Avrupa Ligi'nde (Euroleague) Yunanistan'ın Olimpiakos takımını eleyerek 4'lü finala katılmaya hak kazanan İspanya'nın TAU Ceramica Vitoria takımında oynayan Türk basketbolcu Serkan Erdoğan, ''Bu sefer Avrupa Ligi kupası bizim olacak'' diyerek iddialı konuştu.

Dörtlü finale arka arkaya 3. kez katılacak TAU Ceramica Vitoria'nın skorer oyuncularından Serkan, kariyerinde 2. kez bu kupa için mücadele edecek. AA muhabirine demeç veren Serkan, ''Bu sefer daha iyi bir takımız. Çok kaliteli oyunculara sahip olmamıza rağmen aramızda bu kupayı alan hiçbir oyuncu yok. O yüzden bu kupaya açız. Şeytanın bacağını kıracağız'' dedi.

TAU Ceramica Vitoria'da Hırvat antrenör Velimir Perasoviç'in sağlık probleminden dolayı ayrılmasından sonra yerine gelen tecrübeli Sırp antrenör Bozidar Maljkoviç'in çok parlak bir kariyerinin olduğunu ve çok kritik bir zamanda geldiğini kaydeden Serkan, ''Sanırım hem biz hem de o şanlı. Çünkü her maç oyunun kaderini değiştirebilecek oyunculara sahibiz. Böyle bir kadronun antrenörü olmak da önemli birşey'' değerlendirmesinde bulundu.

TAU, SERKAN'IN SÖZLEŞMESİNİ UZATMAK İSTİYOR

Öte yandan TAU ile olan sözleşmesi gelecek sezon sonunda dolacak olan Serkan, bu sezon sonunda kulübüyle masaya oturacağını ifade etti.

''Menajerim aracılığıyla sözleşmemi 3 yıl daha uzatma teklifi getirdiler'' diyen Türk basketbolcu, ''Sanırım TAU'daki 2 sezonumda kendimi yeterince kanıtladım. Avrupa'nın sayılı basketbolcularından biri olduğumu düşünüyorum. Bu yüzden temkinli hareket edip gelecek diğer teklifleri de görmek istiyorum'' şeklinde konuştu.

Serkan, Avrupa Ligi'nde geçtiğimiz yıl 10.6 olan sayı ortalamasını bu yıl 12.2'ye yükseltti.