BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kütahya, çininin ustalarını ağırlayacak

Kütahya Valiliği ve Kütahya Belediyesi tarafından düzenlenen Avrasya Seramik Kongresi'ne dünyaca ünlü seramik ustaları da katılacak.

Abone ol

Kütahya'da 6 Ekim'de başlayacak ''1. Avrasya Seramik Kongresi'' ve ''3. Uluslararası Kütahya Çini Sempozyumu''nda çini ile seramik sanatlarının geçmişi ve bugünkü durumu ele alınarak, geleceği tartışılacak. 

Kütahya Valiliği, Kütahya Belediyesi, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ), Kütühya Ticaret ve Sanayi Odası (KÜTSO) ile Çiniciler Odasınca gerçekleştirilecek etkinliklerle seramik, cam, emaye, sır, çimento ve çini alanlarındaki akademisyen, sanatçı, tasarımcılar ve ilgili sektör çalışanları bir araya gelecek.

Dünyada çini ve seramik sanatlarının önemli merkezlerinden biri kabul edilen Kütahya'da, 6 Ekim'de başlayıp üç gün sürecek kongre ile sempozyumda, çeşitli bildirilerin yanı sıra seramik sergisi, karma çini sergisi, çini konulu sanat söyleşisi ve paneller düzenlenecek.

Hangi ülkeler katılıyor?

40 sözlü bildiri ve 15 poster bildirisi sunulacak etkinliklere, Türkiye'nin yanı sıra Fransa, ABD, Hindistan, Japonya, Güney Kore, Ukrayna, Almanya, Kuveyt, İtalya, İngiltere ve İran'dan da uzmanlar katılacak.

Kongrede, arkeometri, bioseramikler, cam ve cam seramikler, çimento ve jeopolimer, elektroseramikler, hammaddeler, nanotozlar ve nano yapılı seramikler, refrakterler, seramik kaplamalar ve kompozitler, seramik sır ve pigmentler, toz sentezi ve süreçleri, tuğla ve kiremit konuları ele alınacak.